Den lækreste fyldige linsesalat med bl.a. grønne linser, grønkål, æble, avocado og cremet sennepsvinaigrette. Den er drøn nem at lave, og smager bare helt vidunderligt.
De grønne linser bidrager med masser af fylde, og ikke mindst smag i denne salat, – uhmm, så lækkert altså.
Derudover indeholder linsesalaten ærter, forårsløg og godt med frisk persille, – så skønne smage sammen med de øvrige ingredienser.
Salat med linser kan serveres til det meste, – og den er perfekt til kylling og gris, men også til mørkere kød som en bøf eller hakkebøf. Den gør sig virkelig godt sammen med mad fra grillen, og lidt smuldret feta på toppen er altså virkelig godt godt.
Rester af linsesalat er så perfekt til madpakken med et stykke kylling eller kalkun på toppen, eller lidt tun rørt i salaten.
Tidsrøveren her er kogning af linserne, men altså, – de gør SÅ meget godt for denne linsesalat, så kog dem selv i stedet for at købe dem fra dåse 🙂
Linsesalat med grønkål, avocado og æble
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Linsesalat
- 1 1/2 dl grønne linser (ukogt mål)
- 100 g grønkål, finthakket
- 1 avocado, skåret i tern
- 1 æble, skåret i tern
- 125 g ærter, optøet
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 2-3 forårsløg, fintsnittet
Senneps vinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 2 1/2 spsk citronsaft
- 1 1/2 spsk mayonnaise
- 2 tsk grov sennep – jeg bruger whole grain
- 2 tsk honning
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tilbered linserne som beskrevet på pakken, og skyl dem derefter i koldt vand.Lad dem dræne godt i en sigte.
- Bland ingredienserne til vinaigretten, og smag til med salt og peber.
- Bland ingredienserne til salaten, – grønkål, linser, ærter, æbler, persille, avocado og forårsløg.
- Vend det hele grundigt med vinaigretten, – og top salaten med lidt friskkværnet peber inden servering.
Hej