Layered avocado hummus - Avocado hummus med kikærtesalat

Layered avocado hummus – Avocado hummus med kikærtesalat

Layered avocado hummus - Avocado hummus med kikærtesalat
Opskrift på avocado hummus med kikærtesalat.
Frokost til 4 personer eller tilbehør til 6 personer.
Layered avocado hummus - Avocado hummus med kikærtesalat

Lækker cremet avocado hummus toppet med en frisk sprød kikærtesalat. Perfekt tilbehør til en steget kylling, en grillet bøf, svinemørbrad eller som en lille frokost ret med et godt brød til.

Avocado hummus smager helt fantastisk, – mild, blød og cremet, og den går perfekt sammen med den knasende kikærte salat med bl.a. agurk, edamame og en vinaigrette med en smule citron og spidskommen.
Salaten kan serveres som del af et tapas bord / meze bord, men er også super lækker som en let frokost anretning for 4 personer, eller tilbehør til 6 personer.
Jeg elsker at servere avocadohummus med et godt brød til, – noget der kan holde på masser af fyld.

Layered avocado hummus - Avocado hummus med kikærtesalat

Layered avocado hummus – Avocado hummus med kikærtesalat

Opskrift på avocado hummus med kikærtesalat.
Frokost til 4 personer eller tilbehør til 6 personer.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.73 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Keyword: Appatizer, Appetizer, Grill tilbehør, Tapas
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Avocado hummus

  • 1 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
  • 2 modne avocadoer
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 citron, saften heraf
  • 2-3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 3 spsk tahin – klik her for opskrift – ellers gerne lys tahin
  • 2 spsk olivenolie
  • 3/4 tsk spidskommen
  • Salt
  • Evt. lidt vand til at justere konsistensen

Kikærtesalat

  • 1/2 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
  • 100 g edamamebønner, optøede
  • 1 avocado, skåret i tern
  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • 1/2 agurk, skåret i små tern
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 nip spidskommen
  • Salt og friskkværnet peber

Derudover – kan undlades

  • Sesam
  • Lidt grønt drys

Sådan gør du

Avocado hummus

  • Hæld kikærterne i en minihakker sammen med spinaten, og kør det hurtigt sammen. PÅ den måde falder det lidt sammen, og der er bedre plads til de øvrige ingredienser.
    *Bruger du en større blender, kan du tilsætte alle ingredienserne på én gang, og smage til med citron og salt til sidst.
  • Tilsæt avocadoen I store tern, revet hvidløg (start evt. med 2), tahin, olivenolie, saften af 1/2 citron, spidskommen og salt (start med 1/2 tak), og blend hummusen til alle ingredienser er mikset godt sammen. Det tager sagtens 5 minutter.
    Skrab evt. kanterne ned undervejs hvis der er behov for det.
  • Smag hummusen til med mere citronsaft, mere salt, spidskommen eller hvidløg, – og juster konsistensen med en smule vand hvis der er behov for det. Blend din hummus til den er blød og cremet, – det tager lidt tid at få den luftig og cremet. Så hav tålmodighed.
    Jeg kan god lide den er blød og cremet, – og bruger gerne 2 spiseskefulde koldt vand.
  • Sæt hummusen til side, til salaten er klar.

Kikærtesalat

  • Bland alle de snittede grøntsager i en skål.
  • Rør olie, citronsaft og spidskommen sammen, og krydr med salt og peber.
  • Vend salaten med vinaigretten.

Layered avocado hummus

  • Smør avocado hummusen ud på en tallerken i et tykt lag.
  • Fordel salaten på toppen, dryp med en smule olivenolie og krydr med friskkværnet peber på toppen.
  • Drys evt. med sesam og lidt frisk grønt.
Layered avocado hummus - Avocado hummus med kikærtesalat
Layered avocado hummus – Avocado hummus med kikærtesalat

Kommentarer

  1. En meget, meget lækker salat!
    Jeg har brugt opskriften til små frikadeller og nye kartofler.
    Salaten kan bruges til mange retter, hvor kødmængden er i underkanten! (Når man er kødspiser, kan det være svært at udelade det, skønt retten har så meget protein!)
    Jeg har tdl. smagt den med lidt varmt røget laks – UHM. (jeg er vild med laks – det er bare blevet lidt dyrt til daglig brug.)
    Det er iøvrigt førsste gang, jeg smager en hummus, som jeg elsker!

    • Hej Ellis

      Ej hvor er det bare helt fantastisk at høre, – hvor er det dejligt du deler det med mig, tusind tak 🙂

      Dbh Dianna

  2. Anna Mette

    Hej, du har så mange lækre opskrifter, man får bare lyst til at prøve dem alle, jeg er godt i gang. Nu har jeg fundet din opskrift på avokado-hummus med kikærtesalat og vil gerne serverer den sammen med kylling til 25-30 personer.
    Kan avokado humusen laves dagen før? Normalt bliver guacamola hurtigt brunt og kedeligt, måske kikærterne kan gøre en forskel.

    Håber du svarer på spørgsmål, og gerne inden 1. Septemer, hvor gæsterne kommer

    • Hej Anna Mette

      Hvor gør det mig bare glad at høre, – tusind tak for de søde ord 🙂

      Du kan sagtens lav den dagen i forvejen, – spinaten gør at den holder sig flot grøn.
      Pak den tætlukket med film eller i en boks, – og læg evt. et par avocadosten ved. De skulle ligeledes gøre at den holder sig flot grøn.

      Rigtig god fornøjelse, – jeg håber den falder I jeres smag 🙂

      Kh Dianna

  3. 5 stars
    Dejlig kombination af guacamole og hummus

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)