
Lækker cremet avocado hummus toppet med en frisk sprød kikærtesalat. Perfekt tilbehør til en steget kylling, en grillet bøf, svinemørbrad eller som en lille frokost ret med et godt brød til.
Avocado hummus smager helt fantastisk, – mild, blød og cremet, og den går perfekt sammen med den knasende kikærte salat med bl.a. agurk, edamame og en vinaigrette med en smule citron og spidskommen.
Salaten kan serveres som del af et tapas bord / meze bord, men er også super lækker som en let frokost anretning for 4 personer, eller tilbehør til 6 personer.
Jeg elsker at servere avocadohummus med et godt brød til, – noget der kan holde på masser af fyld.

Layered avocado hummus – Avocado hummus med kikærtesalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Avocado hummus
- 1 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
- 2 modne avocadoer
- 1 håndfuld frisk spinat
- 1 citron, saften heraf
- 2-3 fed hvidløg, revet eller presset
- 3 spsk tahin – klik her for opskrift – ellers gerne lys tahin
- 2 spsk olivenolie
- 3/4 tsk spidskommen
- Salt
- Evt. lidt vand til at justere konsistensen
Kikærtesalat
- 1/2 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
- 100 g edamamebønner, optøede
- 1 avocado, skåret i tern
- 2 forårsløg, fintsnittet
- 1/2 agurk, skåret i små tern
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 2 nip spidskommen
- Salt og friskkværnet peber
Derudover – kan undlades
- Sesam
- Lidt grønt drys
Sådan gør du
Avocado hummus
- Hæld kikærterne i en minihakker sammen med spinaten, og kør det hurtigt sammen. PÅ den måde falder det lidt sammen, og der er bedre plads til de øvrige ingredienser.*Bruger du en større blender, kan du tilsætte alle ingredienserne på én gang, og smage til med citron og salt til sidst.
- Tilsæt avocadoen I store tern, revet hvidløg (start evt. med 2), tahin, olivenolie, saften af 1/2 citron, spidskommen og salt (start med 1/2 tak), og blend hummusen til alle ingredienser er mikset godt sammen. Det tager sagtens 5 minutter.Skrab evt. kanterne ned undervejs hvis der er behov for det.
- Smag hummusen til med mere citronsaft, mere salt, spidskommen eller hvidløg, – og juster konsistensen med en smule vand hvis der er behov for det. Blend din hummus til den er blød og cremet, – det tager lidt tid at få den luftig og cremet. Så hav tålmodighed.Jeg kan god lide den er blød og cremet, – og bruger gerne 2 spiseskefulde koldt vand.
- Sæt hummusen til side, til salaten er klar.
Kikærtesalat
- Bland alle de snittede grøntsager i en skål.
- Rør olie, citronsaft og spidskommen sammen, og krydr med salt og peber.
- Vend salaten med vinaigretten.
Layered avocado hummus
- Smør avocado hummusen ud på en tallerken i et tykt lag.
- Fordel salaten på toppen, dryp med en smule olivenolie og krydr med friskkværnet peber på toppen.
- Drys evt. med sesam og lidt frisk grønt.
