Opskrift på lækker langtidsstegt lammekølle

Langtidsstegt lammekølle

En fantastisk måde at tilberede lammekølle på, da den bare står og hygger sig i ovnen, så man har hænderne fri til andre gøremål.
Vi serverer gerne lammekølle for vores gæster med forskelligt tilbehør, om sommeren kan det være en god tzatziki, brød og salater, og i de koldere måneder serverer vi den med en gang råstegte kartofler, bagte tomater og en lækker lammesky.
Denne fremgangsmåde giver altid et fantastisk resultat, en lækker rosa lammekølle der er saftig og fyldt med smag.

Langtidsstegt lammekølle

By Jes Brinch Personer: 4-6
Tid: 6 timer

Opskrift på lækker langtidsstegt lammekølle

Ingredienser

  • 1 Lammekølle på ca 2 kg
  • 2 1/2 dl rapsolie
  • 4 store fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld persille
  • 1 stor håndfuld frisk timian
  • 1 stor håndfuld frisk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 120 grader, almindelig ovn.

2

Bland alle ingredienserne til marinaden og blend det til en ensartet masse.

3

Rids lammekøllen i tern i fedtlaget og pensl stegen med marinaden, sørg for at gemme resten så du kan pensle løbende.

4

Placer en bradepande med 1 liter vand i ovnen og placer lammekøllen på en rist ovenover.

5

Steg lammekøllen i ca. 4-5 timer, eller til den når en kerne temperatur på ca. 62-65 grader i midten af stegen, - så har du en perfekt rosastegt lammekølle når den har trukket. Pensl lammekøllen med marinade undervejs.

6

Når lammekøllen er færdig lægges den på et spækbræt hvor den skal hvile i min. 15 min. inden den skæres ud.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.