Langtidsstegning af lammekølle, – en fantastisk måde at tilberede en lammekølle på. Kødet forbliver saftigt, det bliver mørk og lækkert og med masser af smag.
Denne langtidsstegte lammekølle er smurt med en lækker marinade af ramsolie, friske urter, hvidløg og citron, – det giver en skøn smag til kødet.
Fremgangsmåden sikrer et fantastisk resultat, – og en lækker rosastegt lammekølle.
Langtidsstegt lammekølle
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
Lammekølle på ca 2 kg
Marinade
- 1 dl rapsolie
- 1/2 citron, saften heraf
- 4 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- 6 kviste timian, bladene heraf
- 4 kviste rosmarin, bladene heraf
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 120 grader, almindelig ovn.
- Bland alle ingredienserne til marinaden og blend det til en ensartet masse, - smag til med salt og peber.
- Rids lammekøllen i tern i fedtlaget, og krydr hele lammekøllen med salt og peber.
- Pensl stegen med marinaden, - er der rester, så gem deme og pensl en ekstra gang under tilberedningen.
- Sæt en bradepande med 1 liter vand i ovnen, og placer lammekøllen på en rist herover.
- Steg lammekøllen i ca. 4-5 timer, eller til den når en kerne temperatur på ca. 62-65 grader i midten af stegen, - så har du en perfekt rosastegt lammekølle når den har trukket.
- Lad lammekøllen hvile i minimum 15 min. inden den skæres ud og serveres.
Pingback: Coleslaw - Opskrift på den lækreste coleslaw, nem og hurtig
Hvo er opskriften på marinaden!??? Ville rigtig gerne prøve at lave denne opskrift, men jeg tør simpelthen ikke bruge den uden alle ingredienserne til den. Og der mangler altså hele afsnittet om marinaden. Synd!
Hej Carsten
Det lyder underligt du ikke kan se den, – for den ligger altså på opskriften.
Under lammekøllen står der ingredienserne til marinaden (olie, hvidløg, urter mv.) som skal blendes og løbende smøres på lammekøllen under tilberedning, – som det står i fremgangsmåden. Kan du finde det? 🙂
Lad mig høre, ellers kan jeg skrive det her:)
De bedste hilsner
Dianna
Jeg kan heller ikke finde marinade opskrift… Sorry! Vil I sende mig den? På forhånd tak!
Hej Elisabeth
Ingredienserne til marinaden er de ingredienser der står under lammekøllen, – har lige sat en overskrift på, så det er mere tydligt 🙂
Lad mig endelig høre hvis det fortsat ikke giver mening:)
Rigtig god fornøjelse med det og god påske:)
De bedste hilsner
Dianna
Vi kaster os ud i lammekølle for første gang og din opskrift lyder super lækker. Tror du at den kan laves i slow cooker istedet for ovn?
Hej Charlotte
Åhh hvor lyder det dejligt 🙂
Uha jeg har faktisk ikke meget erfaring med en slow cooker, – men hvis temperaturer stille som ovnen kan jeg bestemt ikke forestille mig det ikke skulle blive virkelig lækkert:)
Rigtig god fornøjelse og glædelig påske:)
De bedste hilsner
Dianna
Hej Charlotte,
Hvilken temperatur skal ovnen stå på hvis jeg kun har 3-3,5 timer? Jeg skal lave tre lammekøller og jeg kan først gå igang kl. 16 ca.
Venlig hilsen
Tove
Hej Tove
Det kommer selvfølgelig an på størrelsen af lammekøllerne, – men jeg tænker at 150 grader i 3 – 3 1/2 time vil være fint. Men ellers brug et stegetermometer så du er sikker på de ikke bliver under/over tilberedt:)
Rigtig god fornøjelse og god påske.
De bedste hilsner
Dianna
Hold da op en super opskrift. Smagte så godt.
Den skal laves igen og igen
Hej Dianna,
Jeg skal igang med at lave lammekølle i dag og er blevet inspireret af din opskrift. Har ladet køllen ligge i marinaden siden i går, og smider den i ovnen her kl 12. Men hvad tænker du om at lægge den i en bradepande med noget rødvin ved i stedet for en rist over vand? Så man kan bruge det til en sovs bagefter. Eller bliver det ikke så godt, nu hvor den er marineret?
Mange hilsner Cecilie
Hej Cecilie
Hvor er jeg ked af jeg ikke nåede at svare på din besked, – håber du fandt ud af det.
Jeg har aldrig prøvet det med rødvin selv, fik du mon prøvet det? 😉
Kh Dianna
Hej
Har du prøvet at lave den udbenet ? Det er mere ifht stegetiden ? Mvh linda
Hej Linda
Åhh det har jeg desværre ikke prøvet 🙂
Men i med et stegetermometer, – så kan det ikke gå helt galt 🙂
Kh Dianna
Hvad vil du servere til. Er helt tom for ideer
Hej Ann-Beth
Je kan varmt anbefale at servere den med mine flødekartofler med salvie o vesterhavsost, super lækkert.
Derudover ville jeg servere en frisk salat, måske græsk salat og evt. en tzatziki.
Kh Dianna