Langtidsstegt lammekølle - Opskrift på den perfekte lammekølle

Langtidsstegt lammekølle

Langtidsstegt lammekølle
Opskrift på lækker langtidsstegt lammekølle
Langtidsstegt lammekølle - Opskrift på den perfekte lammekølle

En fantastisk måde at tilberede lammekølle på, da den bare står og hygger sig i ovnen, så man har hænderne fri til andre gøremål.
Vi serverer gerne lammekølle for vores gæster med forskelligt tilbehør, om sommeren kan det være en god tzatziki, brød og salater, og i de koldere måneder serverer vi den med en gang råstegte kartofler, bagte tomater og en lækker lammesky.
Denne fremgangsmåde giver altid et fantastisk resultat, en lækker rosa lammekølle der er saftig og fyldt med smag.

Langtidsstegt lammekølle - Opskrift på den perfekte lammekølle

Langtidsstegt lammekølle

Opskrift på lækker langtidsstegt lammekølle
2 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 6 timer
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1

    Lammekølle på ca 2 kg

Marinade

  • 2 1/2 dl

    rapsolie

  • 4 store fed hvidløg
  • 1 store håndfuld persille
  • 1 store håndfuld frisk timian
  • 1 store håndfuld

    frisk rosmarin

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 120 grader, almindelig ovn.
  • Bland alle ingredienserne til marinaden og blend det til en ensartet masse.
  • Rids lammekøllen i tern i fedtlaget og pensl stegen med marinaden, sørg for at gemme resten så du kan pensle løbende.
  • Placer en bradepande med 1 liter vand i ovnen og placer lammekøllen på en rist ovenover.
  • Steg lammekøllen i ca. 4-5 timer, eller til den når en kerne temperatur på ca. 62-65 grader i midten af stegen, - så har du en perfekt rosastegt lammekølle når den har trukket. Pensl lammekøllen med marinade undervejs.
  • Når lammekøllen er færdig lægges den på et spækbræt hvor den skal hvile i min. 15 min. inden den skæres ud.

Kommentarer

  1. Pingback: Coleslaw - Opskrift på den lækreste coleslaw, nem og hurtig

  2. Carsten Dippel Aagaard

    Hvo er opskriften på marinaden!??? Ville rigtig gerne prøve at lave denne opskrift, men jeg tør simpelthen ikke bruge den uden alle ingredienserne til den. Og der mangler altså hele afsnittet om marinaden. Synd!

    • Hej Carsten

      Det lyder underligt du ikke kan se den, – for den ligger altså på opskriften.
      Under lammekøllen står der ingredienserne til marinaden (olie, hvidløg, urter mv.) som skal blendes og løbende smøres på lammekøllen under tilberedning, – som det står i fremgangsmåden. Kan du finde det? 🙂

      Lad mig høre, ellers kan jeg skrive det her:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. elisabeth

    Jeg kan heller ikke finde marinade opskrift… Sorry! Vil I sende mig den? På forhånd tak!

    • Hej Elisabeth

      Ingredienserne til marinaden er de ingredienser der står under lammekøllen, – har lige sat en overskrift på, så det er mere tydligt 🙂
      Lad mig endelig høre hvis det fortsat ikke giver mening:)

      Rigtig god fornøjelse med det og god påske:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  4. Charlotte

    Vi kaster os ud i lammekølle for første gang og din opskrift lyder super lækker. Tror du at den kan laves i slow cooker istedet for ovn?

    • Hej Charlotte

      Åhh hvor lyder det dejligt 🙂
      Uha jeg har faktisk ikke meget erfaring med en slow cooker, – men hvis temperaturer stille som ovnen kan jeg bestemt ikke forestille mig det ikke skulle blive virkelig lækkert:)

      Rigtig god fornøjelse og glædelig påske:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  5. Hej Charlotte,
    Hvilken temperatur skal ovnen stå på hvis jeg kun har 3-3,5 timer? Jeg skal lave tre lammekøller og jeg kan først gå igang kl. 16 ca.
    Venlig hilsen
    Tove

    • Hej Tove

      Det kommer selvfølgelig an på størrelsen af lammekøllerne, – men jeg tænker at 150 grader i 3 – 3 1/2 time vil være fint. Men ellers brug et stegetermometer så du er sikker på de ikke bliver under/over tilberedt:)

      Rigtig god fornøjelse og god påske.

      De bedste hilsner
      Dianna

  6. Tanja Walsh

    Hold da op en super opskrift. Smagte så godt.
    Den skal laves igen og igen

Skriv et svar til elisabeth Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse