
Vi har købt et lam af vores lokale slagter, og det giver os mulighed for at prøve en masse nye retter. En af dem er blevet til denne mega lækre lammeculotte med pure af knoldselleri.

Lammeculotte med selleri pure
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Lammeculotte
- 2
lammeculotter
- 1/2 dl
kraftig lammefond
- 4 kviste
frisk timian
-
Salt og peber
-
Klaret smør eller olie
Selleripure
- 2
knoldselleri
- 1/2 l
piskefløde
- 3 fed
hvidløg
- 2
skalotteløg
-
Salt og peber
Sauce
- 1
skalotteløg, finthakket
- 1 fed
hvidløg, finthakket
- 3 dl
rødvin
- 1/2 l
lammefond
- 4 kviste
frisk timian
-
Salt og peber
-
Kulør
- 2 spsk
smør
Derudover
-
Valnødder
-
Lidt olie til stegning
-
Garniture, - f.eks. lidt grønkål og forårsløg
-
Evt. lidt rødbedemarmelade, - find vores opskriften på rødbedemarmelade
Sådan gør du
Lammeculotter
- Vakuumpak lammeculotterne med lidt lammefond samt friske timian kviste.
- Tilbered dem sous vide ved 56 grader i 3-4 timer.
- Rids fedtet, krydr med salt og peber og steg dem i lidt klaret smør til de har fået farve og fedtet er sprødt.
- Lad dem gerne hvile 10 min. inden de skæres ud.
Sauce
- Smelt 1 spsk smør i en gryde og svits løg og hvidløg heri.
- Hæld rødvinen over og lad den koge helt ind.
- Tilsæt lammeboullion og lad saucen koge ind ved middel varme sammen med lidt friske timian kviste.
- Smag saucen til med salt og peber og monter saucen med den sidste spsk. smør, - fjern timian inden servering.
Selleripure
- Skræl knoldsellerierne, og skær dem ud i skiver der efterfølgende skæres ud i mindre tern.
- Gem et par håndfulde tern til at stege.
- Varm lidt olie i en gryde og steg løg og hvidløg ved middel varme, tilsæt timian, knoldselleri og overhæld det med fløde.
- Lad det koge i ca. 20 min til sellerien er mør, og hæld derefter fløden fra ned i en skål og fjern timiankvistene.
- Blend knoldsellerien til en pure og tilsæt lidt af koge fløden for at justere konsistensen, - smagt til med salt og peber.
- Hold pureen lun i en gryde ved svag varme til servering.
- Steg de sidste stykker knoldselleri sprøde i lidt olie på en pande og krydr med salt og peber og evt. lidt timian.
- Anret med sauce under kødet, pure ved siden af og top af med stegt selleri, valnødder og evt. andet grønt garniture.
Noter


