Laksetatar med avocado og citron - Opskrift på laksetatar

Laksetatar med avocado og citron

Laksetatar med avocado og citron
Opskrift på en nem og lækker forret, eller let frokost, - laksetatar med avocado.
Laksetatar med avocado og citron - Opskrift på laksetatar

Frisk og lækker laksetater lavet med avocado, godt med citron og lidt blandet grønt.
Super nem at lave, og virkelig frisk og lækkert som både forret eller en let frokost.
Om du ønsker at fryse laksen før brug er egentlig op til dig selv, – nogle foretrækker det, andre gør ikke, – og det skal du gøre helt op med dig selv.
Fryser du den, skal den ned på -20 grader i minimum 24 timer, – først der kan du være sikker på, at den er fri for parasitter.

Laksetatar med avocado og citron - Opskrift på laksetatar

Laksetatar med avocado og citron

Opskrift på en nem og lækker forret, eller let frokost, – laksetatar med avocado.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.78 fra 18 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Frokost
Køkken: Dansk
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 200 g fersk laks, skåret i små tern
  • 2-3 avocadoer, skåret i små tern
  • 1/4 lille rødløg, finthakket
  • 1/4-1/2 frisk grøn chili, finthakket
  • 1 spsk finthakket purløg
  • 2 tsk sesamolie
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 1/2 tsk soya
  • Fintrevet citronskal til toppen
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bland sesamolie, citronsaft og soya.
    Smag til om du evt. ønsker den mere syrlig, mere soya eller mere olie.
    *Hvis du vil undgå at laksen marinerer, altså får en smule overflade, – så undlad citronen i marinaden, og pres denne udover anretningen til sidst i stedet for. Citronen marinerer laksen så den får en let hvidlig overflade.
  • Bland laksen med purløg, chili og rødløg, og rør det godt sammen.
  • Tilsæt marinaden, rør det sammen og vend til sidst avocado stykkerne forsigtigt i.
  • Anret laksetataren i et cylinder og pres det let sammen med bagsiden af en ske, inden cylinderen fjernes.
    Du kan også lægge laksetataren på en tallerken, sådan lidt rustikt, – hvis du ikke har et cylinder.
  • inden servering toppes laksetataren med fintrevet citronskal, og krydr med en smule salt og peber.
    Server evt. men grillet eller ristede brødskiver, ristet rugbrød eller lignende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)