
Frisk og lækker laksetater lavet med avocado, godt med citron og lidt blandet grønt.
Super nem at lave, og virkelig frisk og lækkert som både forret eller en let frokost.
Om du ønsker at fryse laksen før brug er egentlig op til dig selv, – nogle foretrækker det, andre gør ikke, – og det skal du gøre helt op med dig selv.
Fryser du den, skal den ned på -20 grader i minimum 24 timer, – først der kan du være sikker på, at den er fri for parasitter.

Laksetatar med avocado og citron
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g fersk laks, skåret i små tern
- 2-3 avocadoer, skåret i små tern
- 1/4 lille rødløg, finthakket
- 1/4-1/2 frisk grøn chili, finthakket
- 1 spsk finthakket purløg
- 2 tsk sesamolie
- 2 tsk citronsaft
- 1 1/2 tsk soya
- Fintrevet citronskal til toppen
- Salt og peber
Sådan gør du
- Bland sesamolie, citronsaft og soya.Smag til om du evt. ønsker den mere syrlig, mere soya eller mere olie.*Hvis du vil undgå at laksen marinerer, altså får en smule overflade, – så undlad citronen i marinaden, og pres denne udover anretningen til sidst i stedet for. Citronen marinerer laksen så den får en let hvidlig overflade.
- Bland laksen med purløg, chili og rødløg, og rør det godt sammen.
- Tilsæt marinaden, rør det sammen og vend til sidst avocado stykkerne forsigtigt i.
- Anret laksetataren i et cylinder og pres det let sammen med bagsiden af en ske, inden cylinderen fjernes. Du kan også lægge laksetataren på en tallerken, sådan lidt rustikt, – hvis du ikke har et cylinder.
- inden servering toppes laksetataren med fintrevet citronskal, og krydr med en smule salt og peber.Server evt. men grillet eller ristede brødskiver, ristet rugbrød eller lignende.
Hej Dianna,
Det er en super lækker ret.
Kan du/din mand anbefale god vin, der passer til retten? Vi har gæster om en uge, som går meget op i mad og vin, det gør min mand og jeg også. Men lige præcis til denne delikate ret med soya-sous har vi svært med at sætte vin til. Skal det være fyldig eller mere mineralsk Chardonnay? Noget helt andet?
Hav en god aften.
Olga
Hej Olga
Tusind tak for de søde ord, det er simpelthen så dejligt at høre 🙂
Vi er desværre heller ikke så gode til det med vin, vi ved bare hvilke type vi kan lide eller ikke lide, hihi 😉
Men som udgangspunkt vil jeg, til en ret som denne, anbefale en ikke for tung chardonnay:)
Kh Dianna
Tusint tak, Dianna!
KH
Olga