
En super nem og vanvittig lækker lille appetizer eller forret der hitter hver gang. Laksen bliver lyn tilberedt idet du hælder den varme olie over, og smagene fra bla. ingefær, hvidløg, lime og sesam olie forener sig i den lækreste marinade omkring laksen.
Så helt sashimi er det vel ikke, – lynstegt laks måske?! I hvert fald smager det vanvittig lækkert 🙂
Retten kan portionsanrettes eller serveres i et fad, ligesom den kan serveres alene eller med grillede/sprødstegte brød skiver.

Lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g
frisk fersk laks
- 4 fed
hvidløg, fintrevet
- 1
stykke ingefær, ca. 5-8 cm, fintrevet
- 2 spsk
hakket purløg
Marinade
- 1 dl
soya
- 1/4 dl
friskpresset citron saft
- 1/4 dl
friskpresset lime saft
- 1 spsk lys sesam, gerne ristet
Olieblanding
- 1 dl
rapsolie
- 1/2 dl
sesam olie
Instructions
- Bland olierne i en gryde, og varm det op til det er rygende varmt.
- Bland ingredienserne til marinaden og stil den til side.
- Skær laksen i skiver på ca. 3-5 mm i tykkelsen, og anret dem på en 4 tallerkener eller i et fad der kan tåle varm olie.
- Smør laksen med lidt revet hvidløg og ingefær, det er kraftigt i smagen, så vær ikke for rundhåndet, og drys derefter med lidt purløg.
- Hæld derefter lidt af den rygende varme olie over hvert stykke af laksen så overfladen lige bliver tilberedt.
- Top derefter laksestykkerne med lidt af marinaden og drys med finthakket purløg.
