Lakse sashimi - Opskrift på den lækreste lakse sashimi

Lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie

Lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie
Opskrift på den lækreste appetizer/forret, - lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie
Lakse sashimi - Opskrift på den lækreste lakse sashimi

En super nem og vanvittig lækker lille appetizer eller forret der hitter hver gang. Laksen bliver lyn tilberedt idet du hælder den varme olie over, og smagene fra bla. ingefær, hvidløg, lime og sesam olie forener sig i den lækreste marinade omkring laksen.
Så helt sashimi er det vel ikke, – lynstegt laks måske?! I hvert fald smager det vanvittig lækkert 🙂
Retten kan portionsanrettes eller serveres i et fad, ligesom den kan serveres alene eller med grillede/sprødstegte brød skiver.

Lakse sashimi - Opskrift på den lækreste lakse sashimi

Lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie

Opskrift på den lækreste appetizer/forret, - lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Snack
Køkken: Asien, Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 300 g

    frisk fersk laks

  • 4 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1

    stykke ingefær, ca. 5-8 cm, fintrevet

  • 2 spsk

    hakket purløg

Marinade

  • 1 dl

    soya

  • 1/4 dl

    friskpresset citron saft

  • 1/4 dl

    friskpresset lime saft

  • 1 spsk lys sesam, gerne ristet

Olieblanding

  • 1 dl

    rapsolie

  • 1/2 dl

    sesam olie

Sådan gør du

  • Bland olierne i en gryde, og varm det op til det er rygende varmt.
  • Bland ingredienserne til marinaden og stil den til side.
  • Skær laksen i skiver på ca. 3-5 mm i tykkelsen, og anret dem på en 4 tallerkener eller i et fad der kan tåle varm olie.
  • Smør laksen med lidt revet hvidløg og ingefær, det er kraftigt i smagen, så vær ikke for rundhåndet, og drys derefter med lidt purløg.
  • Hæld derefter lidt af den rygende varme olie over hvert stykke af laksen så overfladen lige bliver tilberedt.
  • Top derefter laksestykkerne med lidt af marinaden og drys med finthakket purløg.
Lakse sashimi - Opskrift på den lækreste lakse sashimi
Lakse sashimi – Opskrift på den lækreste lakse sashimi

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)