Opskrift på lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie

Lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie

En super nem og vanvittig lækker lille appetizer eller forret der hitter hver gang. Laksen bliver lyn tilberedt idet du hælder den varme olie over, og smagene fra bla. ingefær, hvidløg, lime og sesam olie forener sig i den lækreste marinade omkring laksen.
Retten kan portionsanrettes eller serveres i et fad, ligesom den kan serveres alene eller med grillet/sprødstegte brød skiver.

Lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie

By Jes Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Opskrift på den lækreste appetizer/forret, - lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie

Ingredienser

  • 300 g frisk fersk laks
  • 4 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 stykke ingefær, ca. 5-8 cm, fintrevet
  • 2 spsk hakket purløg
  • Marinade
  • 1 dl soya
  • 1/4 dl friskpresset citron saft
  • 1/4 dl friskpresset lime saft
  • 2 tsk lys sesam
  • Olieblanding
  • 1 dl rapsolie
  • 1/2 dl sesam olie

Fremgangsmåde

1

Bland olierne i en gryde, og varm det op til det er rygende varmt.

2

Bland ingredienserne til marinaden og stil den til side.

3

Skær laksen i skiver på ca. 3-5 mm i tykkelsen, og anret dem på en 4 tallerkener eller i et fad der kan tåle varm olie.

4

Smør laksen med lidt revet hvidløg og ingefær, det er kraftigt i smagen, så vær ikke for rundhåndet, og drys derefter med lidt purløg

5

Hæld derefter lidt af den rygende varme olie over hvert stykke af laksen så overfladen lige bliver tilberedt.

6

Top derefter laksestykkerne med lidt af marinaden og drys med finthakket purløg.

Opskrift på lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie
Lakse sashimi med med frisk ingefær og hvidløg klar til rygende varm olie.
Opskrift på lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie
Lakse sashimi, let og lækker lille appetizer eller forret.
Lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie
Lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.