
Nem og lækker thai karry med kokos mælk, saftig kylling og masser af grøntsager. Super cremet, virkelig nem at lave og bare super lækker.
Jeg har lavet min kylling i rød karry forholdsvis mild, simpelthen så hele familien kan være med på den, – men du kan altid selv spice den op og ned som du/familien foretrækker.
Og apropos saftig kylling, – jeg har læst og læst omkring, hvordan man netop får denne lækre saftige og bløde kylling, som man kender den fra det thailandske køkken. Og nu har jeg forøg mig med den mest simple måde, som faktisk stammer fra det kinesiske køkken. Og det er simpelthen at lade kyllingen “marinere” i noget så enkelt som natron. Yep, – det virker.
Jeg har også forsøgt mig med bagepulver, og det virker altså også 🙂
Skær kyllingen i mundrette bidder, vend dem i natron eller bagepulver, lad dem “marinere” i 20-30 minutter, skyl stykkerne grundigt, dup dem tørre og tilbered som du ønsker.
Og hvor meget skal du så bruge? – Til 600 g kylling, skal du bruge 2 spsk. natron eller bagepulver. Følg fremgangsmåden herover, – og tilbered derefter din kylling i denne stir fry som beskrevet i opskriften.
Det bliver altså ustyrlig godt 🙂

Kylling i rød karry
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g kyllingefilet, skåret i mundrette bider
- 2 ds kokosmælk (ikke light)
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 2-3 spsk rød karrypasta
- 2 peberfrugter, rød og grøn skåret i strimler
- 6 små skalotteløg eller 1 almindelig løg skåret i både
- 3 forårsløg, snittet gem toppene til topping
- 4 cm ingefær, fintrevet – ca. 2 spsk
- 3 fed hvidløg, fintrevet eller presset
- 1 rød chili, snittet smag selv til
- 1 lime, saften heraf
- 1 1/2 tsk fiskesauce
- Olie
- Salt og peber
- Evt. lidt vand
- Peanuts og forårsløgs toppe til toppen
- Ris eller nudler
Sådan gør du
- Varm lidt olie på en pande og steg kyllingen af, – krydr med salt og peber.
- Tilsæt hvidløg, ingefær, tomatkoncentrat og karrypasta og varm det med et par minutter.
- Tilsæt løg og grøntsagerne, og steg med i 3-5 min. Tilsæt også chili, men smag selv hvor stærk den er inden du hælder det hele i.
- Hæld kokosmælken over og lad retten simre i ca. 10 minutter.
- Tilsæt fiskesauce og lime, og smag til med salt og peber, og evt. mere chili.
- Server med ris eller nudler, og top din kylling i rød karry med peanuts og fintsnittet toppe af forårsløg.

SÅ lækker, det er bestemt ikke sidste gang den kommer på bordet
Hej Lotte
Åhhh hvor er det bare mega dejligt høre:)
Tusind tak for din besked og rigtig dejlig Pinse til dig og dine:)
Kh Dianna
det er vigtogt kun at bruge den tykke del af kokosmælken, ddr nemt kan skrabes ud af dåsen med en spiseske. Hvis man bruger den tynde del af kokosmælken bliver sovsen alt for tynd, og udvander også smagen.
Hej Bjarne
Ja der findes desværre en del tynde kokosmælk, – men prøv den fra f.eks. Grøn Balance, den er super lækker og cremet hele vejen igennem 🙂
Men god ide med at holde lidt igen med den tynde del, hvis man har fået far i en af de dåser:)
Dbh Dianna
Mega lækkert! Må lige høre hvilken kokosmælk du bruger?? Det er en videnskab – synes min bliver meget vandet og knap så
Cremet. Mvh
Hej Pernille
Tusind tak:)
Det kan du tro, – har selv været en del igennem inden jeg fandt min favorit:)
Jeg bruger den fra Änglemark, – det er sådan nogle små kartoner med skruelåg. Den er så lækker cremet, – kan klart anbefales:)
De bedste hilsner
Dianna
Jeg har lavet MANGE gryderetter med kylling igennem årene, men denne her slår ALT. Den er super lækker og nu hvor jeg har lavet den flere gange tør jeg godt ” udvide den lidt ” så nu tømmer jeg grøntsagsskuffen og i dag blev der tilføjet porre, små tomater og kartofler og bambusskud og nøjjjj det er godt. Og dit trick med bagepulveret er intet mindre end genialt. Kyllingen bliver så lækker mør at selv min mand med dårlige tænder , guffer den ret i sig.❤️
Glæder mig til at prøve retten. Tror du at fiske saucen kan erstattes af Østers sauce og stadig få en god smag ud af det?
Hej Pia
Du kan sagtens bare undlade fiskesauce, ingen problemer.
Har ikke prøvet med østerssauce, den er mere sød hvor fiskesauce er mere salt.
Kh Dianna
Cremet kokosmælk: brug kun den tyknede del af dåsens indhold, udskrab med en ske og smid den vandede del ud.
Rigtig lækker smag. Jeg lavede det med Like Meat kylling. Det var så godt.
Hej Mette
Hvor er det bare dejligt at høre,-tusind tusind tak for din besked 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Måske spørger dumt, men må jeg spørge, hvor skalotteløgene kommer ind? Kan ikke se, hvor du skriver, de skal i, i retten? Er det i step 3? ☺️
Hej Amalie
Slet ikke dumt spørgsmål, – sprød endelig 🙂
Men jo, det er i step 3 – som del af grøntsagerne 🙂
Kh Dianna
Kan den fryses?
Hej Caroline
Det kan den sagtens ja 🙂
Kh Dianna
stor tak til gourmetministeriet for en fantastisk thai karry ret , smager fantastisk
Tak Dianna for at dele den 🙂
Hej Ole
Tusind tak for din besked, – det er vel nok dejligt at høre 🙂
Tak fordi du giver dig tid til at skrive – det betyder så meget at høre 🙂
Rigtig dejlig dag.
De bedste hilsner
Dianna
Spicy, krydret, cremet og lækker. Den var måske lige en tand for stærk til den lille, men både konen og jeg syntes virkelig det var en god ret. Den laver vi gerne igen.
Hej Anders
Tusind tak for din besked, – hvor er det bare dejligt at høre, at I kunne lide den Herhjemme rører vi altid lidt creme fraiche i pigernes hvis de synes det er for stærkt, – det kan hjælpe lidt på vej:)
Endnu engang tak for din besked, – og rigtig dejlig aften:)
De bedste hilsner
Dianna
Kan den fryses ned?
Hej Lis
Det kan du sagtens gøre 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Skøn ret, skønne smage….
Bare skøn
Hej Nina
Det er så sødt af dig at skrive det, tusind tusind tak 🙂
Håber du får den dejligste dag 🙂
Kh Dianna
Ja det er godt nok en videnskab at finde en kokosmælk der bliver “fed og lækker”
Kan ikke finde den fra anglemark du nævner.
Hej Frank
Ja det er det virkelig, – utroligt det skal være så svært. Og ikke nok med at konsistensen ofte fejler, så gør smagen i den grad også når det er de der vantynde nogle af slagsen.
Den fra Ânglamark er i sådan nogle små kartoner nu, måske det er derfor du ikke har kunne finde den?
Eller kan du også prøve den fra Santa Maria, – den økologiske plejer at være super lækker. Og mener også de har lavet en “rich” version der skulle være fed og cremet i konsistensen.
Håber du finder frem til en af dem 🙂
Dbh Dianna
Jeg bruger Rema1000 Inspiring Food Kokos Mælk, til 8.95 kr Per dose.
Absolut den bedste til retten. ( Efter mange Eksperimenter )
Hej Tristan
Fedt, – tak for tip, den må jeg prøve også 🙂
Dbh Dianna
Hej Vil bare høre om man kan lave den i forvejen og varme den op senere på dagen.
Mvh Rasmus
Hej Rasmus
Det kan du sagtens gøre 🙂
Rigtig god påske 🙂
Dbh Dianna
Mums! Retten er nu lavet, smagt til og sat på køl til imorgen, hvor skønne kollger kommer på besøg. Tænker den kun bliver endnu mere intens i smagen af at “stå” en dag…?
Hej Gitte
Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Og en dag på køl kan den bestemt godt klare 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna.
Tusind tak for en virkelig lækker opskrift!
Jeg ender altid med at lave de typiske retter, når jeg laver mad herhjemme og dette var første gang i mange år, at jeg sprang ud i noget nyt.
Det var en kæmpe succes for familien. De kunne begge lide maden, selv min kræsne teenagedatter på 13 og jeg fik en glad kone, som normalt er den der står for maden herhjemme.
Jeg havde dog ikke noget rød pasta, så brugte soya i retten i stedet, hvilket bestemt smagte lækkert
Tak Dianna /
Venlig hilsen Lars
Hej Lars
Ej hvor er det bare helt fantastisk at høre, – det er jeg virkelig glad for 🙂
Der er bare ikke noget bedre end når man rammer et ret som hele familien kan lide, – for det er jo ikke altid lige nemt 😉
Du skal næsten prøve min opskrift på Butter Chicken, – den kunne jeg forestille mig også ville falde i Jeres smag 🙂
Rigtig god weekend, og tak for din besked 🙂
Dbh Dianna
Vil den kunne spises med pasta ?
Hej Jan
Altså personligt ville jeg foretrække den med ris, – eller en gang stegte nudler måske:)
Men du kan da give det et forsøg, – måske det fungerer helt fint:)
Dbh Dianna
Er ved at lave den lige nu… og det er 8. gang! Jeg elsker den bare… Det er min livret #1
(som altid med ris – men tænkte om den ville være god også med pasta (penne)?
Hej igen Jan
Hvor er det dejligt du kan lide den, – det er jeg så glad for at høre. Tusind tak:)
Dbh Dianna
Hmmm … mit spørgsmål forsvandt ! Er det blevet slettet ?
Hej Jan
De skulle gerne være der nu, – de skal lige godkendes herfra før de kommer online:)
Rigtig god dag:)
Dbh Dianna
meget lækkert
Hej Jette
Tusind tak for din besked, – det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Org en smagfyld oplevelse det er ikke sidste gang jeg laver den og godt fif med bagepulveret kyllingen blev ikke tør tak for opskrift
Det er blevet en familie favorit hos os – så den kommer ofte på bordet.
Rigtig lækkert med stegte nudler eller ris som tilbehør.
Hej Anders
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)
Rigtig god sommer:)
Dbh Dianna
Glæder mig til at lave retten!
Kokosmælk kommer i flere størrelser. Det er vel ikke to dåser med 400 ml i? Altså dem fra rema?
Hej Christine
Det er 2 dåser med 400 ml i:)
Dbh Dianna
Denne skal jeg prøve at lave 🙂
Har bare så svært ved lugten af fish sauce. Er det nødvendigt – kan den mon laves uden, eller er det en skam?
Hej Louise
Haha så har vi det på samme måde, – for jeg synes også det lugter afskyeligt;-)
Men altså, – det smager super godt i retten, men det kan også sagtens undlades.
Så kan du ikke fiskesauce, så får du altså en fantastisk ret uden også:)
Kh Dianna
Synes der mangler en smule sødme fx. palmesukker. Det smagte skønt.
Hej Jens
God ide med palmesukker hvis man ønsker en smule sødme, – og dejligt du kunne lide den:)
Tusind tak fordi du skriver det:)
Dbh Dianna
Har du et bud på noget tilbehør (altså udover ris)?
Hej Mette
Det kan du tro
Du kan servere den med stegte ris, nudler eller lave lidt a la en “wok” med masser af snittede grøntsager, gerne blandet med nudler, – og servere det til som tilbehør:)
Forårsruller er også altid et kæmpe hit herhjemme:)
Kh Dianna
Virkelig smagfuld. Let at lave. Serverede den for gæster og alle var vilde med den. En af vores nye favoritter.
Hej Dorthe
Åhhh hvor gør det mig bare glad at høre altså, – tusind tak for din besked:)
Rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Virkelig lækker opskrift. Har lavet den flere gange. Både børn og voksne elsker den.
Tusind tusind tak Stine 🙂
Smager dejligt og er nemt.
Hejsa
Hvor gør det mig glad at høre, tak 🙂
Kh Dianna
Skulle lave en score middag til min nye kæreste 🙂 Fantastisk opskrift. det blev en god aften
Hejsa
Ej hvor er det godt at høre, fedt altså, – tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Virkelig dejlig opskrift
Jeg gav den 3 stærke chilier af egen avl og sveder stadig 1/2 time efter
Hej Bjarne
Ej hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak for din anmeldelse 🙂
Rigtig godt nytår 🙂
Kh Dianna
Bruger du asiatisk karrypasta eller den uden ret meget smag fra danske supermarkeder?
Hej Jannie
Rød karrypasta køber jeg oftest i supermarkedet, – jeg synes det har fint med smag, og det har alle mulighed for at få far i:)
Dbh Dianna
Super lækker ret 🙂 har du et forslag til en salat til denne ret?
Hej Henriette
Hvor er det dejligt at høre, – tusind tak 🙂
Altså min første tanke er min Thai Beef Salad, – undlad bøffen og put lidt ekstra af alle grøntsager i som salaten i forvejen indeholder.
Den matcher retten perfekt 🙂
Kh Dianna
Smager virkelig dejligt
Hej Joan
Tusind tak for din flotte anmeldelse 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker. Har lavet den flere gange. Sammensætningen er perfekt
Hejsa
Ej hvor gør det mig glad at høre, tusind tusind tak:)
Dbh Dianna
Taak, den faldt i god jord både hos store som mindre.. jeg ristede noget kokusmel til topping efter eget skøn, det var også godt..
Hej Hanne
Hvor er det dejligt at høre, – det er jeg virkelig glad for:)
Og god ide med ristet kokos på toppen:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Hvor mange Ml skal kokosmælken være?
Hej Majunna
Det er to store dåser med 400 ml i hver:)
Kh Dianna
Det er en dejlig ret , og jeg har lavet den flere gange.
Hej Tove
Hvor gør det mig glad at høre, – tusind tak for din besked:)
Kh Dianna
Super lækker ret lige med lidt bid i og en fin konsistens det er ikke sidste gang jeg laver den
Tak for opskriften
Hej Christian
Det er jeg simpelthen så glad for at høre altså, – fedt:)
Tusind tak fordi du skriver det:)
Dbh Dianna
Super lækker og nem. Jeg har lavet den flere gange også med kalkun inderfilet. Er lige så god dagen efter sa vi altid har til 2 dage. Hilsen Susanne
Hej Susanne
Det er bare så dejligt du skriver det, tusind tak for de søde ord:)
Kh Dianna
Smagte som om man havde købt lækker take away.
Kylling var meget mere saftig og fantastisk smag
Hej Thea
Ej hvor fantastisk altså, – såp dejligt du skriver det.
Tusind tak 🙂
Kh Dianna
Org en smagsfyld oplevelse det er ikke sidste gang jeg laver den og godt fif med bagepulveret kyllingen blev ikke tør tak for opskrift
Hej Lonetta
Åh hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Lækker opskrift, mangler dog lidt citrongræs.
Hej Michael
Åhhh ja citrongræs gør sig så godt i de thailandske retter, – elsker det også 🙂
Desværre kan det være svært at få fat på i de lokale dagligvare butikker.
Rigtig dejlig dag:)
Dbh Dianna
Virkelig lækker opskrift og meget autentisk med Thailandsk
Hej May
Hvor er det fantastisk du kan lide den, – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Super lækker karryret, der er lige tilpas stærk
Hej Hanne
Det er jeg bare så glad for at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Fantastisk opskrift
Hej Bodil
Tusind tak for din besked, – hvor ef det dejligt at høre 🙂
Kh Dianna
Helt vildt lækker opskrift opskriften er fast hjemme hos mig og bliver altid serveret for mine veninder Tak for den♀️
Hej Billie
Åh hvor gør det mig glad at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Så lækker en opskrift har lavet den et par gange og den er et hit hver gang
Hej Jeanette
Det er jeg virkelig glad for at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hej.
Du har glemt at skrive hvornår man skal tilsætte løg i din opskrift 🙂
Hej Amor
Åhhh for Søren, det er fordi jeg tænker løgene som del af grøntsagerne her 🙂
Men god pointe, jeg skriver det lige om 🙂
Dbh Dianna
Virkelig dejlig ret. Jeg har lavet den dobbelt til familiemiddagen. Saucen er cremet og smagen som vanlig bliver endnu bedre og stærkere næste dag❤️
Hej Pernille
Ej hvor gør det mig bare glad at høre 🙂
Tusind tak fordi du skriver det, – dejligt den falder I jeres smag 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge østerssovs i stedet for fiskesovs?
Hej Lea
Det kan du sagtens gøre, – soya kan også gøre det hvis det er 🙂
Kh Dianna
Super god ret
Hej Peter
Ej hvor godt at høre, – tak for din fine anmeldelse 🙂
Dbh Dianna
Hej. Hvorfor kan man ikke bruge light?
Hejsa
Det kan du også – men du vil ikke få den samme cremethed i saucen 🙂
Dbh Dianna
God. Undlod dog rød peber og brugte porrer i stedet for forårsløg. Rigtig lækkert!
Hej An
Hvor dejligt at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Super dejlig og nem at lave. God til gæstemad, alle kan lide den.
Hej Susanne
Tusind tak for de søde ord – det er jeg glad for at høre:)
Kh Dianna
Virkelig en lækker ret. Jeg brugte alt i dåsen med kokosmælk, men sluttede af med at putte en lille smule maizena jævning i for at gøre den en smule tykkere. Der var smæk på smagen, og heldigvis havde jeg ingen chili, for den var rigeligt stærk med den røde karrypesto og hvidløg.
Hej Lene
Hvor er det dejligt at høre den smagte dig 🙂
Og maizena er nemlig en virkelig god redning, hvis kokosmælken ikke er cremet nok 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Fantastisk ret og tricket med at “marinere” kyllingen i natron var nyt; men halløj, hvor var det lækkert mørt
lyder lækkert, men tror du at man kan bruge arlas thaisuppe i stedet for rettens flydende ingredienser. ?
Hej Ole
Uhhh det har jeg ikke prøvet – så det tør jeg ikke svare på 🙂
Dbh Dianna
Smager overhovedet ikke i nærheden af en thai rød karry
Hej Uffe
Altså med de ingredienser der er i, har jeg svært ved at se at den kan smage af andet end en rød thai karry.
Når det så er sagt, er det jo helt fair, hvis man ønsker sin karry mere eller mindre spicy, tykkere/tyndere og lignende.
Rigtig god dag 🙂
Dbh Dianna
Nøj hvor er det lækkert. Absolut ikke sidste gang jeg servere det.
Hvor meget kokosmælk er der i de 2 dåser du bruger? ☺️
Hej Elinborg
Det er 2 store dåser med 400 ml I hver 🙂
Kh Dianna
Uha den var god….
Tusind tak Bettina 🙂
Hej! Kan man bruge noget andet end kokosmælk? Min datter er nemlig allergisk 🙂
Hejsa
Du kan sagtens erstatte med fløde eller creme fine:)
Her ville jeg bruge en kombination af bouillon og fløde, ca 50/50 🙂
Kh Dianna
Kan man slet ikke smage natronen i kyllingen??
Hejsa
Nej slet ikke 🙂 Husk den skal skylles af 🙂
Kh Dianna
Vi elsker det og skal gemme opskriften.
Hej Gitte
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna, det var godt nok lækkert! Jeg vil foreslå at skrue lidt op for mængden af lime – eller lade nogle kaffir lime leafs / citrongræs simre med – vi serverede bare nogle limebåde som tilbehør. Det smager perfekt med brune ris. Den kokosmælk fra Änglemark er den bedste jeg har prøvet.
Tak for mad!
Mvh Lars
Smagte kanon tak for den lækre opskrift
Tusind tak Oliver, det er jeg så glad for at høre 🙂
Kh Dianna
har man gulerødder, kan de sagtens komme i. har man glemt forårsløg kan frosset spinat give et grønt islæt
Tricket med kyllingen fungerede ikke for mig, synes kyllingen fik en konsistens som fisk.
Hej Heidi
Det var mærkeligt, det har jeg aldrig hørt før 🙂
Husk at man absolut ikke behøver at bruge tricket, retten smager fantastisk uden 🙂
Kh Dianna
Mega lækkert …
Den bliver gemt som én af mine favoritter
Hej Lærke
Åhhh hvor er det dejligt at høre, tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Rigtig meget forarbejde, lavede den til 14 personer.
Det var alt arbejdet værd, utrolig lækker ret.
Hej Henning
Åhhh hvor er det dejligt at høre, tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Undskyld men hvor finder jeg det om natron eller bagepulver til kyllingen? Glæder mig til at prøve opskriften i morgen, når jeg får besøg af en ægte Thai.
Hej Marianne
Dejligt du fandt det 🙂 Og håber I kunne fornemme forskellen 🙂
Kh Dianna
Undskyld har fundet det om natron/bagepulver:-)
Mega lækker og autentisk
Hejsa
Tusind tak for de søde ord, hvor er det dejligt at høre 🙂
Kh Dianna