Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Kylling i rød karry
Opskrift på lækker cremet thai kylling i rød karry - med kokosmælk og grøntsager.
Ret
Hovedret
Køkken
Asien, Thai
Nøgleord
Nem aftensmad, Nem mad, Thai karry, Thai mad
Samlet tid
30
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
600
g
kyllingefilet, skåret i mundrette bider
2
ds
kokosmælk (ikke light)
3
spsk
tomatkoncentrat
2-3
spsk
rød karrypasta
2
peberfrugter, rød og grøn
skåret i strimler
6
små skalotteløg eller 1 almindelig løg
skåret i både
3
forårsløg, snittet
gem toppene til topping
4
cm
ingefær, fintrevet - ca. 2 spsk
3
fed
hvidløg, fintrevet eller presset
1
rød chili, snittet
smag selv til
1
lime, saften heraf
1 1/2
tsk
fiskesauce
Olie
Salt og peber
Evt. lidt vand
Peanuts og forårsløgs toppe til toppen
Ris eller nudler
Sådan gør du
Varm lidt olie på en pande og steg kyllingen af, - krydr med salt og peber.
Tilsæt hvidløg, ingefær, tomatkoncentrat og karrypasta og varm det med et par minutter.
Tilsæt løg og grøntsagerne, og steg med i 3-5 min. Tilsæt også chili, men smag selv hvor stærk den er inden du hælder det hele i.
Hæld kokosmælken over og lad retten simre i ca. 10 minutter.
Tilsæt fiskesauce og lime, og smag til med salt og peber, og evt. mere chili.
Server med ris eller nudler, og top din kylling i rød karry med peanuts og fintsnittet toppe af forårsløg.
Video