Kylling i flødesauce med soltørrede tomater og gnocchi - Opskrift

Kylling i flødesauce med soltørrede tomater og gnocchi

Pandestegt kylling i den lækreste cremede flødesauce fyldt med soltørrede tomater, spinat og gnocchi. En super nem pande ret der kan laves på ganske kort tid, og så smager den bare helt vidunderligt.
Godt med parmesan, hvidløg og friskpresset citron, – saucen er fløjlsblød, smagfuld og simpelthen så lækker.
Gnocchi koges kort inden den vendes i saucen til sidst, og de stegte kyllingebryster lægges tilbage i panden. Foretrækker du pasta, kan du naturligvis skifte gnocchi ud med din favorit pasta.
Gnocchi i cremet flødesauce går vanvittig godt sammen, konsistenserne er så lækre, og smagen, – ummm. En stor favorit herhjemme sammen med det saftige kyllingebryst.


Kylling i flødesauce med soltørrede tomater og gnocchi - Opskrift

Kylling i flødesauce med soltørrede tomater og gnocchi

Opskrift på lækker cremet flødesauce med soltørrede tomater, spinat, kylling og gnocchi.
4.84 fra 24 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Stegt kyllingebryst

  • 4 kyllingebryster, eller ca. 600 g
  • 1 dl hvedemel
  • 25 g smør
  • 2-3 spsk olie fra de soltørrede tomater
  • Salt og peber

Flødesauce med soltørrede tomater

  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 140 g soltørrede tomater, drænet vægt – gem olien
  • 100 g frisk spinat
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 1/2 dl bouillon
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 75 g parmesan, fintrevet
  • 400 g gnocchi
  • Salt og peber
  • Frisk basilikum til toppen

Sådan gør du

  • Krydr kyllingen med salt og peber, og vend dem derefter i melet.
  • Smelt smørret på en pande, og tilføj et par spiseskefulde af olien fra de soltørrede tomater. Steg kyllingen til den er gennemstegt og gylden på begge sider.
    Læg kyllingen til side på en tallerken med et stykke staniol henover.
  • På samme pande tilsættes løg, hvidløg og de soltørrede tomater, – steg til løgene er klare.
    Er de soltørrede tomater hele skal disse skæres i strimler inden de kommes på panden.
  • Hæld bouillon og fløden over, og lad saucen koge igennem et par minutter, og tilsæt derefter parmesanen, og rør den ind i saucen.
    Lad saucen simre videre i ca. 5 minutter eller til den tykner let og samler sig.
  • Tilsæt spinaten og rør til den falder sammen, og smag saucen til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
  • Kog gnocchi som beskrevet på pakken, og tag dem derefter op med en hulske, og vend dem i saucen på panden.
  • Læg kyllingebrysterne tilbage i saucen på panden, lun med et par minutter, – og top derefter retten med frisk basilikum og friskkværnet peber.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Kylling i flødesauce med soltørrede tomater og gnocchi - Opskrift
Kylling i flødesauce med soltørrede tomater og gnocchi – Opskrift

Kommentarer

  1. 5 stars
    Virkelig god og nem opskrift

  2. Bodil Hennig

    5 stars
    Både min mand og mit barnebarn på 19, var helt vilde, og vil have, at jeg laver det igen i morgen, tusind tak for opskriften.
    Nemt, hurtigt og lækkert.
    Mange hilsner Bodil

    • Hej Bodil

      Ej hvor gør det mig bare glad at høre, – og hvor er det sødt af dig at du giver dig tid til at skrive det 🙂
      Tusind tak for de søde ord, og rigtig glædelig jul 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse