Kylling i flødesauce med soltørrede tomater og gnocchi - Opskrift

Kylling i flødesauce med soltørrede tomater og gnocchi

Kylling i flødesauce med soltørrede tomater og gnocchi
Opskrift på lækker cremet flødesauce med soltørrede tomater, spinat, kylling og gnocchi.
Kylling i flødesauce med soltørrede tomater og gnocchi - Opskrift

Pandestegt kylling i den lækreste cremede flødesauce fyldt med soltørrede tomater, spinat og gnocchi. En super nem pande ret der kan laves på ganske kort tid, og så smager den bare helt vidunderligt.
Godt med parmesan, hvidløg og friskpresset citron, – saucen er fløjlsblød, smagfuld og simpelthen så lækker.
Retten kaldes også for Marry me Chicken, – for det siges at personen man serverer den for, vil fri til én;-)
Om det er sandt må I selv vurdere, – og skulle de ske, så lad mig endelig høre historien, hihi;-)


Gnocchi koges kort inden den vendes i saucen til sidst, og de stegte kyllingebryster lægges tilbage i panden. Foretrækker du pasta, kan du naturligvis skifte gnocchi ud med din favorit pasta.
Gnocchi i cremet flødesauce går vanvittig godt sammen, konsistenserne er så lækre, og smagen, – ummm. En stor favorit herhjemme sammen med det saftige kyllingebryst.


Kylling i flødesauce med soltørrede tomater og gnocchi - Opskrift

Kylling i flødesauce med soltørrede tomater og gnocchi

Opskrift på lækker cremet flødesauce med soltørrede tomater, spinat, kylling og gnocchi.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.85 fra 33 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Stegt kyllingebryst

  • 4 kyllingebryster, eller ca. 600 g
  • 1 dl hvedemel
  • 25 g smør
  • 2-3 spsk olie fra de soltørrede tomater
  • Salt og peber

Flødesauce med soltørrede tomater

  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 140 g soltørrede tomater, drænet vægt – gem olien
  • 100 g frisk spinat
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 1/2 dl bouillon
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 75 g parmesan, fintrevet
  • 400 g gnocchi
  • Salt og peber
  • Frisk basilikum til toppen

Sådan gør du

  • Krydr kyllingen med salt og peber, og vend dem derefter i melet.
  • Smelt smørret på en pande, og tilføj et par spiseskefulde af olien fra de soltørrede tomater. Steg kyllingen til den er gennemstegt og gylden på begge sider.
    Læg kyllingen til side på en tallerken med et stykke staniol henover.
  • På samme pande tilsættes løg, hvidløg og de soltørrede tomater, – steg til løgene er klare.
    Er de soltørrede tomater hele skal disse skæres i strimler inden de kommes på panden.
  • Hæld bouillon og fløden over, og lad saucen koge igennem et par minutter, og tilsæt derefter parmesanen, og rør den ind i saucen.
    Lad saucen simre videre i ca. 5 minutter eller til den tykner let og samler sig.
  • Tilsæt spinaten og frisk basilikum, og rør til det falder sammen.
    Smag saucen til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
  • Kog gnocchi som beskrevet på pakken, og tag dem derefter op med en hulske, og vend dem i saucen på panden.
  • Læg kyllingebrysterne tilbage i saucen på panden, lun med et par minutter, – og top derefter retten med frisk basilikum og friskkværnet peber.
Kylling i flødesauce med soltørrede tomater og gnocchi - Opskrift
Kylling i flødesauce med soltørrede tomater og gnocchi – Opskrift

Kommentarer

  1. 5 stars
    Virkelig god og nem opskrift

  2. Bodil Hennig

    5 stars
    Både min mand og mit barnebarn på 19, var helt vilde, og vil have, at jeg laver det igen i morgen, tusind tak for opskriften.
    Nemt, hurtigt og lækkert.
    Mange hilsner Bodil

    • Hej Bodil

      Ej hvor gør det mig bare glad at høre, – og hvor er det sødt af dig at du giver dig tid til at skrive det 🙂
      Tusind tak for de søde ord, og rigtig glædelig jul 🙂

      Kh Dianna

    • Ellisemaia

      Hej
      Kan jeg putte noget andet ost i end parmesan ?

      • Hej Ellisemaia

        Du kan sagtens undlade parmesan, – saucen har en dejlig smag alligevel:)
        Men tilsæt evt.lidt mozzarella, for at gøre den ekstra cremet 🙂

        Kh Dianna

  3. Anonym

    5 stars
    Super lækker!

  4. AnneMette Christiansen

    5 stars
    Mmmmmm absolut ikke sidste gang jeg laver denne her opskrift. Det smagte vild godt (som alle andre af dine opskrifter jeg har prøvet)

    • Hej AnneMette

      Eeeej hvor er det bare dejligt at høre, – og hvor er det sødt af dig at skrive det.
      Det betyder så meget, – tusind tak 🙂

      Kh Dianna

  5. Hvilken type bouillon bruges der? 🙂

Skriv et svar til Anonym Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)