Lækker saftig kylling, bagt i ovnen med masser af grøntsager, krydderurter og citron. Super nemt, minimum af opvaske og spækket med smag.
Kylling i fad, man kan vel næsten kalde den en “one pot ret” – er en skøn hverdags ret, den passer sig selv det meste af tiden, og kræver ikke meget forberedelse. Grøntsagerne kan varieres efter lyst og årstid, – prøv f.eks. også med sød kartoffel, græskar, peberfrugt, aubergine, asparges eller lignende – en skøn måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen.
Du kan bruge en hel kylling som du parterer, eller du kan købe kyllingelår/overlår eller hvilket som helt stykke du foretrækker.
Kylling i fad kan du krydre med alverdens urter, – jeg har brugt masser af frisk blød timian, estragon og kørvel. Persille, oregano, basilikum og andre krydderurter vil også være super lækkert, – så brug dem du synes aller bedst om.
Du kan også vælge at tilsætte store stykker af feta til retten inden den bages, – eller drysse med smuldret feta efter bagning, det smager helt vidunderligt.
Server den alene, men en god grov salat eller et stykke friskbagt flute.
Kylling i fad med grøntsager og urter – Lørdagskylling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 hel parteret kylling eller kyllinge lår/overlår
- 600 g små kartofler
- 200 g tomater
- 3 store gulerødder
- 1 squash
- 4 små rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1 citron, saften heraf
- 3 spsk olivenolie
- 1 håndfuld friske urter, jeg har brugt timian, kørvel og estragon
- Salt og peber
Sådan gør du
- Rens alle grøntsagerne. Skræl gulerødderne, rens kartoflerne, halver squashen og fjern kernerne.
- Skær gulerødderne i tykke skiver, halver kartoflerne så stykkerne ikke er for store og skær squashen i skiver.
- Halver løgene og fjern skrællen, – er stykkerne for store til sin smag skærer du dem i kvarte. Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver.
- Hæld alle grøntsagerne, undtagen tomaterne, i et ovnfast fad og bland dem med olie, saften af en 1/2 citron og krydderurter. Krydr med salt og peber.
- Læg den rengjorte og parterede kylling mellem grøntsagerne, pres den sidste halve citron over stykkerne og krydr også kyllingen med rigeligt salt og peber.
- Læg tomaterne over, gerne på stilk – det giver et flot rustikt udseende. Vær opmærksom på at tomaterne vil springe efter 45 minutter i ovnen. Ønsker du tomaterne skal forblive hele, skal de først med i ovnen efter ca. 20-25 minutter, så de ikke får meget mere end 20 minutter.
- Sæt fadet i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, og bag det i ca. 45 minutter.
- Server retten toppet med friske krydderurter, og evt. fintrevet skal af en citron.*Du kan også tilsætte store chunks feta til retten, – enten inden bagning eller drysse med feta efter bagning – det klæder retten virkelig godt.
Gid I ville lade være med at skrive “massere”, når I mener “masser”. Der er for pokker ingen, der masserer en kylling.
Hej Aase
Sådan nogle tastefejl vil desværre altid snige sig ind hist og her, – men jeg får slettet det sidste e 🙂
Rigtig god søndag til dig:)
Dbh Dianna
Jo der er betemt kokke der masserer en kylling.
Hej Lis
Jeg tænker helt klart du har ret 😉
Kh Dianna