Kylling i fad med grøntsager og urter - Lørdagskylling
Opskrift på kylling og grøntsager i fad, - vendt med olie, citron og friske krydderurter.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 45 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime
Servings 4personer
Ingredienser
1hel parteret kylling eller kyllinge lår/overlår
600gsmå kartofler
200gtomater
3store gulerødder
1squash
4små rødløg
3fedhvidløg
1citron, saften heraf
3spskolivenolie
1håndfuldfriske urter, jeg har brugt timian, kørvel og estragon
Salt og peber
Sådan gør du
Rens alle grøntsagerne. Skræl gulerødderne, rens kartoflerne, halver squashen og fjern kernerne.
Skær gulerødderne i tykke skiver, halver kartoflerne så stykkerne ikke er for store og skær squashen i skiver.
Halver løgene og fjern skrællen, - er stykkerne for store til sin smag skærer du dem i kvarte. Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver.
Hæld alle grøntsagerne, undtagen tomaterne, i et ovnfast fad og bland dem med olie, saften af en 1/2 citron og krydderurter. Krydr med salt og peber.
Læg den rengjorte og parterede kylling mellem grøntsagerne, pres den sidste halve citron over stykkerne og krydr også kyllingen med rigeligt salt og peber.
Læg tomaterne over, gerne på stilk - det giver et flot rustikt udseende. Vær opmærksom på at tomaterne vil springe efter 45 minutter i ovnen. Ønsker du tomaterne skal forblive hele, skal de først med i ovnen efter ca. 20-25 minutter, så de ikke får meget mere end 20 minutter.
Sæt fadet i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, og bag det i ca. 45 minutter.
Server retten toppet med friske krydderurter, og evt. fintrevet skal af en citron.*Du kan også tilsætte store chunks feta til retten, - enten inden bagning eller drysse med feta efter bagning - det klæder retten virkelig godt.