Nem og lækker fad ret fyldt med smag, – masser af grøntsager, saftig kylling og en skøn flødesauce med parmesan og mozzarella. Retten er perfekt til hverdag, – den skal lige simre af på en pande først, og så en tur i ovnen. Imens kan du klare opvasken, og koge din yndlings pasta eller gnocchi og servere til retten.
Kylling i fad er en skøn måde at servere kylling på, – du får et stykke saftigt kød der giver en dejlig smag til retten.
Generelt er jeg bare vild med fad retter, – jeg elsker at jeg kan ordne køkkenet imens retten simre færdigt, så der kun er et minimum af opvask tilbage.
Jeg har brugt kyllingefilet/kyllingebryster, som jeg har delt i 2 stykker. Du kan også bruge kylling med skind, – sørg dog for at stege skindsiden godt af inden.
Kylling i ovn med grøntsager, fløde og mozzarella
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 kyllingebryster, del i 6 stykker
- 1 løg, skåret i strimler
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 200 g cherrytomater, halveret
- 1 lille squash, uden kerner – skåret i skiver
- 1 rød peber, skåret i strimler
- 2 håndfulde frisk spinat
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 1/2-1 rød chili, finthakket . smag selv til mht. styrke
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 dl hvidvin
- 80 g parmesan, fintrevet
- 1 frisk mozzarella, drænet for væde
- 1/2 tsk tørret basilikum
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
- Varm lidt olie på en pande, krydr kyllingen med salt og peber, og brun dem godt af på begge sider ved jævn høj varme. Læg stykkerne i et ovnfast fad.
- Varm lidt ekstra olie på panden og steg løg, hvidløg og chili i et par minutter ved middel varme.
- Hæld grøntsagerne ved og lad dem stege med 5 minutters tid, inden hvidvin, frisk og tørret basilikum tilsættes. Lad det koge let ind.*Er tomaterne meget vandholdige, vil jeg anbefale at fjerne kernerne, så ikke de fortynder saucen.
- Tilsæt fløde og parmesan og kog det godt op, – lad det simre til saucen tykner en smule.
- Vend spinaten i saucen til den falder sammen, og smag til med salt og peber.
- Hæld saucen i fadet med kyllingen, og fordel grove stykker mozzarella herover.
- Bag retten i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minnutter, – skru derefter op til 230 grader og bag videre i 5 minutter.Tjek at kyllingen er gennemstegt, – tilberedningstiden kommer helt an på tykkelsen af stykkerne og hvor længe du har stegt dem af. *Tomaterne ovenpå retten er ekstra udover de 200 gram i retten. De er bagt på bagepladen ved siden af fadet, – samtidig med retten.
- Lad gerne retten hvile 5 minutters tid inden servering, og server med din yndlings pasta. Når saucen vendes med pastaen vil den automatisk tykne yderligere, pga. stivelsen fra pastaen.
Det smager simpelthen så godt
Vi fik ris til – Det er ikke sidste gang, jeg laver den ret
Hej Anette Maria
Eeej hvor er det bare fedt at høre altså, – tusind tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna
Saucen bliver meget tynd – hvad kan jeg gøre anderledes?
Hejsa
Jeg tænker 2 ting:)
Fik du fjernet kernerne fra squashen? Og hvis tomaterne er meget vandholdige kan du fjerne “kernerne” først – på den måde undgår du en masse væde:)
Saucen sætter sig når den får lov at hvile et øjeblik, – og blandes den f.eks. Med pasta, så gør stivelsen fra pastaen ligeledes at saucen bliver tykkere:)
Alternativt kan du koge saucen ind lidt længere:)
Kh Dianna
Ser spændende ud, men kan hvidvin undværes eller byttes ud med noget andet?
Hejsa
Ja du kan sagtens undlade hvidvinen. Tilsæt blot bouillon i stedet for, kylling eller grønt – og smag evt. saucen til med citron 🙂
Kh Dianna
Lækker opskrift, smagte skønt. Men vores sovs blev desværre også meget tynd. Vil det hjælpe, hvis der kom lidt mere parmesan i mon?
Hej Wicky
Hvor er det dejligt I kunne lide den, det er jeg glad for at høre 🙂
Det kan skyldes at tomaterne har være meget vandholdige, – der vil jeg anbefale at fjerne kernerne 🙂
Du kan også prøve at bruge revet mozzarella i stedet for frisk mozzarella, – denne er nemlig også mere vandholdig end den revne version:) Og ekstra parmesan bliver altid et go herfra, – jeg ELSKER det 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker ret.
Jeg kunne ikke få squash, så brugte asparges i stedet. Det var rigtig godt også.
Hej Sys
Hvor er det godt at høre atlså, – og dejligt du fandt et lækkert alternativ.
Tusind tak for din besked, og rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Kan man mon lave den klar nogle timer i forvejen, indtil punktet hvor den skal i ovnen?
Er lidt i tvivl om den vil blive “vandet” af at vente.
Lidt grov flutes til ville ikke være dårligt
Hej Arna
Åh ja, jeg elsker altså også flutes 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Hej. Ser lækker ud. Er retten fryseegnet . Tænker på at lave den, fryse den ned og tage den med på skitur. Tø den op og i ovnen, og så er der nem aftensmad. Men er det prøvet af ? mvh Connie.
Hej Connie
Altså jeg har ikke prøvet det, men tænker sagtens det kan lade sig gøre 🙂
Saucen vil muligvis blive en smule tyndere, da den jo står med grøntsagerne over længere tid, men serveres den med f.eks. pasta er det med til at tykne saucen:)
Kh Dianna
En super ret.
Næste gang udhuler jeg tomaterne, saucen var nemlig lidt tynd, men smager virkelig godt ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hejsa
Hvor er det godt at høre, tak 🙂
Ja hvis tomaterne har meget “midte”, er det en god ide lige at udhule dem 🙂
Men vender du f.eks. retten med pasta ingen servering, – så vil stivelsen fra pastaen faktisk jævnet saucen 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Lavede den med Gnocchi med Tomat og Mozzarella til. Den var helt fantastisk lækker! Ikke sidste gang den kommer på bordet.
Nem og lave og den ser bare indbydende ud og jeg tænker også man kan lave en variant eller to på den.
Hej Jørgen
Hvor lyder det bare som en skøn måde du har serveret det på 🙂
Tusind tak for de søde ord, og den flotte anmeldelse – det er jeg så glad for 🙂
Rigtig god aften 🙂
Dbh Dianna
Lækkert!
Hejsa
Tusind tak for den dejlige besked, det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Jeg fulgte din opskrift men blendede grøntsagerne lige inden fløden skulle i og mine børn syntes at det var den bedste ret de nogensinde havde smagt.
Tak for en god opskrift!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hej Anne
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hejsa
Det der mozzarella, er det sådan nogen ost i kugler..?
Vh. Jette
Hej Jette
Det er det nemlig ja:)
Men du kan også bruge revet hvis du foretrækker det.
Kh Dianna
Hej Dianna
Jeg elsker virkelig dine retter!
Tror du man kunne lave retten med kyllinge overlår i stedet?
Altså måske bare komme dem i ovnen for sig selv de første 40 minutters tid og så hælde grøntsager/sovsen ved (ikke henover skindet) det sidste stykke tid?
Kh Camilla
Hej Camilla
Det kan du sagtens gøre – så laver du blot saucen færdig i panden, og bager kyllingen ovnen.
Når kyllingen er færdig kan du lægge dem i et fad, hælde saucen ved og toppe med mozzarella – og så lige bage videre i ca. 8 minutters tid ved 225 grader til osten er smeltet 🙂
Kh Dianna
Fantastisk ret! Ungerne spurgte efter mere
Hej Anette
Åhhh tak altså – det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Omg du har gjort det igen igen.
Den her ret kunne jeg virkelig leve af hele tiden. Den smager så englene synger. Tusind tak for de lækre opskrifter