Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella - Opskrift på kyllingefilet i ovn

Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella

Kylling i ovn med grøntsager, fløde og mozzarella
Opskrift på kyllingefilet bagt i ovn med grønt, fløde og ost.
Server med din yndlings pasta eller gnocchi.
Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella - Opskrift på kyllingefilet i ovn

Nem og lækker fad ret fyldt med smag, – masser af grøntsager, saftig kylling og en skøn flødesauce med parmesan og mozzarella. Retten er perfekt til hverdag, – den skal lige simre af på en pande først, og så en tur i ovnen. Imens kan du klare opvasken, og koge din yndlings pasta eller gnocchi og servere til retten.
Kylling i fad er en skøn måde at servere kylling på, – du får et stykke saftigt kød der giver en dejlig smag til retten.
Generelt er jeg bare vild med fad retter, – jeg elsker at jeg kan ordne køkkenet imens retten simre færdigt, så der kun er et minimum af opvask tilbage.
Jeg har brugt kyllingefilet/kyllingebryster, som jeg har delt i 2 stykker. Du kan også bruge kylling med skind, – sørg dog for at stege skindsiden godt af inden.

Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella - Opskrift på kyllingefilet i ovn

Kylling i ovn med grøntsager, fløde og mozzarella

Opskrift på kyllingefilet bagt i ovn med grønt, fløde og ost.
Server med din yndlings pasta eller gnocchi.
4.92 fra 34 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 kyllingebryster, del i 6 stykker
  • 1 løg, skåret i strimler
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 200 g cherry tomater, halveret
  • 1 lille squah, uden kerner – skåret i skiver
  • 1 rød peber, skåret i strimler
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1 håndfuld friske basilikum blade
  • 1/2-1 rød chili, finthakket . smag selv til mht. styrke
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 dl hvidvin
  • 80 g parmesan, fintrevet
  • 1 frisk mozzarella, drænet for væde
  • 1/2 tsk tørret basilikum
  • Salt og peber
  • Olie

Sådan gør du

  • Varm lidt olie på en pande, krydr kyllingen med salt og peber, og brun dem godt af på begge sider ved jævn høj varme. Læg stykkerne i et ovnfast fad.
  • Varm lidt ekstra olie på panden og steg løg, hvidløg og chili af et par minutter ved middel varme.
  • Hæld grøntsagerne ved og lad dem stege med 5 minutters tid inden hvidvin, frisk og tørret basilikum tilsættes. Lad det koge let ind.
    *Er tomaterne meget vandholdige vil jeg anbefale at fjerne kernerne, så ikke de fortynder saucen.
  • Tilsæt fløde og parmesan og kog det godt op, – lad det simre til saucen tykner en smule.
  • Vend spinaten i saucen til den falder sammen, og smag til med salt og peber.
  • Hæld saucen i fadet med kyllingen, og fordel grove stykker mozzarella herover.
  • Bag retten i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minnutter, – skru derefter op til 230 grader og bag videre i 5 minutter.
    Tjek at kyllingen er gennemstegt, – tilberedningstiden kommer helt an på tykkelsen af stykkerne og hvor længe du har stegt dem af.
    *Tomaterne ovenpå retten er ekstra udover de 200 gram i retten. De er bagt på bagepladen ved siden af fadet, – samtidig med retten.
  • Lad gerne retten hvile 5 minutters tid inden servering, og server med din yndlings pasta. Når saucen vendes med pastaen vil den automatisk tykne yderligere, pga. stivelsen fra pastaen.
Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella - Opskrift på kyllingefilet i ovn
Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella – Opskrift på kyllingefilet i ovn
Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella - Opskrift på kyllingefilet i ovn
Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella – Opskrift på kyllingefilet i ovn
Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella - Opskrift på kyllingefilet i ovn
Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella – Opskrift på kyllingefilet i ovn


Kommentarer

  1. Anette Maria

    5 stars
    Det smager simpelthen så godt
    Vi fik ris til – Det er ikke sidste gang, jeg laver den ret

  2. Anonym

    Saucen bliver meget tynd – hvad kan jeg gøre anderledes?

    • Hejsa

      Jeg tænker 2 ting:)
      Fik du fjernet kernerne fra squashen? Og hvis tomaterne er meget vandholdige kan du fjerne “kernerne” først – på den måde undgår du en masse væde:)
      Saucen sætter sig når den får lov at hvile et øjeblik, – og blandes den f.eks. Med pasta, så gør stivelsen fra pastaen ligeledes at saucen bliver tykkere:)
      Alternativt kan du koge saucen ind lidt længere:)

      Kh Dianna

  3. anonym

    Ser spændende ud, men kan hvidvin undværes eller byttes ud med noget andet?

    • Hejsa

      Ja du kan sagtens undlade hvidvinen. Tilsæt blot bouillon i stedet for, kylling eller grønt – og smag evt. saucen til med citron 🙂

      Kh Dianna

  4. 5 stars
    Lækker opskrift, smagte skønt. Men vores sovs blev desværre også meget tynd. Vil det hjælpe, hvis der kom lidt mere parmesan i mon?

    • Hej Wicky

      Hvor er det dejligt I kunne lide den, det er jeg glad for at høre 🙂
      Det kan skyldes at tomaterne har være meget vandholdige, – der vil jeg anbefale at fjerne kernerne 🙂
      Du kan også prøve at bruge revet mozzarella i stedet for frisk mozzarella, – denne er nemlig også mere vandholdig end den revne version:) Og ekstra parmesan bliver altid et go herfra, – jeg ELSKER det 🙂

      Kh Dianna

  5. Sys Vecht

    5 stars
    Virkelig lækker ret.
    Jeg kunne ikke få squash, så brugte asparges i stedet. Det var rigtig godt også.

    • Hej Sys

      Hvor er det godt at høre atlså, – og dejligt du fandt et lækkert alternativ.
      Tusind tak for din besked, og rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  6. Charlotte

    Kan man mon lave den klar nogle timer i forvejen, indtil punktet hvor den skal i ovnen?
    Er lidt i tvivl om den vil blive “vandet” af at vente.

  7. Arne Forslund

    Lidt grov flutes til ville ikke være dårligt

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse