Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella - Opskrift på kyllingefilet i ovn

Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella

Nem og lækker fad ret fyldt med smag, – masser af grøntsager, saftig kylling og en skøn flødesauce med parmesan og mozzarella. Retten er perfekt til hverdag, – den skal lige simre af på en pande først, og så en tur i ovnen. Imens kan du klare opvasken, og koge din yndlings pasta eller gnocchi og servere til retten.
Kylling i fad er en skøn måde at servere kylling på, – du får et stykke saftigt kød der giver en dejlig smag til retten.
Generelt er jeg bare vild med fad retter, – jeg elsker at jeg kan ordne køkkenet imens retten simre færdigt, så der kun er et minimum af opvask tilbage.
Jeg har brugt kyllingefilet/kyllingebryster, som jeg har delt i 2 stykker. Du kan også bruge kylling med skind, – sørg dog for at stege skindsiden godt af inden.

Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella - Opskrift på kyllingefilet i ovn

Kylling i ovn med grøntsager, fløde og mozzarella

Opskrift på kyllingefilet bagt i ovn med grønt, fløde og ost.
Server med din yndlings pasta eller gnocchi.
4.82 fra 50 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 3 kyllingebryster, del i 6 stykker
  • 1 løg, skåret i strimler
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 200 g cherry tomater, halveret
  • 1 lille squah, uden kerner – skåret i skiver
  • 1 rød peber, skåret i strimler
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1 håndfuld friske basilikum blade
  • 1/2-1 rød chili, finthakket . smag selv til mht. styrke
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 dl hvidvin
  • 80 g parmesan, fintrevet
  • 1 frisk mozzarella, drænet for væde
  • 1/2 tsk tørret basilikum
  • Salt og peber
  • Olie

Sådan gør du

  • Varm lidt olie på en pande, krydr kyllingen med salt og peber, og brun dem godt af på begge sider ved jævn høj varme. Læg stykkerne i et ovnfast fad.
  • Varm lidt ekstra olie på panden og steg løg, hvidløg og chili af et par minutter ved middel varme.
  • Hæld grøntsagerne ved og lad dem stege med 5 minutters tid inden hvidvin, frisk og tørret basilikum tilsættes. Lad det koge let ind.
    *Er tomaterne meget vandholdige vil jeg anbefale at fjerne kernerne, så ikke de fortynder saucen.
  • Tilsæt fløde og parmesan og kog det godt op, – lad det simre til saucen tykner en smule.
  • Vend spinaten i saucen til den falder sammen, og smag til med salt og peber.
  • Hæld saucen i fadet med kyllingen, og fordel grove stykker mozzarella herover.
  • Bag retten i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minnutter, – skru derefter op til 230 grader og bag videre i 5 minutter.
    Tjek at kyllingen er gennemstegt, – tilberedningstiden kommer helt an på tykkelsen af stykkerne og hvor længe du har stegt dem af.
    *Tomaterne ovenpå retten er ekstra udover de 200 gram i retten. De er bagt på bagepladen ved siden af fadet, – samtidig med retten.
  • Lad gerne retten hvile 5 minutters tid inden servering, og server med din yndlings pasta. Når saucen vendes med pastaen vil den automatisk tykne yderligere, pga. stivelsen fra pastaen.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella - Opskrift på kyllingefilet i ovn
Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella – Opskrift på kyllingefilet i ovn
Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella - Opskrift på kyllingefilet i ovn
Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella – Opskrift på kyllingefilet i ovn
Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella - Opskrift på kyllingefilet i ovn
Kylling i fad med grøntsager, fløde og mozzarella – Opskrift på kyllingefilet i ovn


Kommentarer

  1. Anette Maria

    5 stars
    Det smager simpelthen så godt
    Vi fik ris til – Det er ikke sidste gang, jeg laver den ret

  2. Anonym

    Saucen bliver meget tynd – hvad kan jeg gøre anderledes?

    • Hejsa

      Jeg tænker 2 ting:)
      Fik du fjernet kernerne fra squashen? Og hvis tomaterne er meget vandholdige kan du fjerne “kernerne” først – på den måde undgår du en masse væde:)
      Saucen sætter sig når den får lov at hvile et øjeblik, – og blandes den f.eks. Med pasta, så gør stivelsen fra pastaen ligeledes at saucen bliver tykkere:)
      Alternativt kan du koge saucen ind lidt længere:)

      Kh Dianna

  3. anonym

    Ser spændende ud, men kan hvidvin undværes eller byttes ud med noget andet?

    • Hejsa

      Ja du kan sagtens undlade hvidvinen. Tilsæt blot bouillon i stedet for, kylling eller grønt – og smag evt. saucen til med citron 🙂

      Kh Dianna

  4. 5 stars
    Lækker opskrift, smagte skønt. Men vores sovs blev desværre også meget tynd. Vil det hjælpe, hvis der kom lidt mere parmesan i mon?

    • Hej Wicky

      Hvor er det dejligt I kunne lide den, det er jeg glad for at høre 🙂
      Det kan skyldes at tomaterne har være meget vandholdige, – der vil jeg anbefale at fjerne kernerne 🙂
      Du kan også prøve at bruge revet mozzarella i stedet for frisk mozzarella, – denne er nemlig også mere vandholdig end den revne version:) Og ekstra parmesan bliver altid et go herfra, – jeg ELSKER det 🙂

      Kh Dianna

  5. Sys Vecht

    5 stars
    Virkelig lækker ret.
    Jeg kunne ikke få squash, så brugte asparges i stedet. Det var rigtig godt også.

    • Hej Sys

      Hvor er det godt at høre atlså, – og dejligt du fandt et lækkert alternativ.
      Tusind tak for din besked, og rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  6. Charlotte

    Kan man mon lave den klar nogle timer i forvejen, indtil punktet hvor den skal i ovnen?
    Er lidt i tvivl om den vil blive “vandet” af at vente.

  7. Arne Forslund

    Lidt grov flutes til ville ikke være dårligt

  8. Connie A. Christensen

    Hej. Ser lækker ud. Er retten fryseegnet . Tænker på at lave den, fryse den ned og tage den med på skitur. Tø den op og i ovnen, og så er der nem aftensmad. Men er det prøvet af ? mvh Connie.

    • Hej Connie

      Altså jeg har ikke prøvet det, men tænker sagtens det kan lade sig gøre 🙂
      Saucen vil muligvis blive en smule tyndere, da den jo står med grøntsagerne over længere tid, men serveres den med f.eks. pasta er det med til at tykne saucen:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse