Opskrift på kyllingefilet bagt i ovn med grønt, fløde og ost.Server med din yndlings pasta eller gnocchi.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
3kyllingebryster, del i 6 stykker
1løg, skåret i strimler
3fedhvidløg, revet eller presset
200gcherrytomater, halveret
1lille squash, uden kerner - skåret i skiver
1rød peber, skåret i strimler
2håndfulde frisk spinat
1håndfuldfriske basilikumblade
1/2-1rød chili, finthakket . smag selv til mht. styrke
2 1/2dlpiskefløde
1dlhvidvin
80gparmesan, fintrevet
1frisk mozzarella, drænet for væde
1/2tsktørret basilikum
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Varm lidt olie på en pande, krydr kyllingen med salt og peber, og brun dem godt af på begge sider ved jævn høj varme. Læg stykkerne i et ovnfast fad.
Varm lidt ekstra olie på panden og steg løg, hvidløg og chili i et par minutter ved middel varme.
Hæld grøntsagerne ved og lad dem stege med 5 minutters tid, inden hvidvin, frisk og tørret basilikum tilsættes. Lad det koge let ind.*Er tomaterne meget vandholdige, vil jeg anbefale at fjerne kernerne, så ikke de fortynder saucen.
Tilsæt fløde og parmesan og kog det godt op, - lad det simre til saucen tykner en smule.
Vend spinaten i saucen til den falder sammen, og smag til med salt og peber.
Hæld saucen i fadet med kyllingen, og fordel grove stykker mozzarella herover.
Bag retten i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minnutter, - skru derefter op til 230 grader og bag videre i 5 minutter.Tjek at kyllingen er gennemstegt, - tilberedningstiden kommer helt an på tykkelsen af stykkerne og hvor længe du har stegt dem af. *Tomaterne ovenpå retten er ekstra udover de 200 gram i retten. De er bagt på bagepladen ved siden af fadet, - samtidig med retten.
Lad gerne retten hvile 5 minutters tid inden servering, og server med din yndlings pasta. Når saucen vendes med pastaen vil den automatisk tykne yderligere, pga. stivelsen fra pastaen.