Krystalliseret hvid chokolade er utrolig nemt at lave, og det kræver kun 3 ingredienser, – vand, sukker og hvid chokolade.
Krystalliseret chokolade er utrolig dekorativt til alverdens desserter, – og så giver de en dejligt knas, uden at være hårde.
Pynt med krystalliseret hvid chokolade på cheesecakes, pandekager, bradepandekager, brownies osv.
De holder sig fint i en lufttæt beholder, – og du kan lave dem med præcis den type chokolade du foretrækker. Målene er de samme om du anvender, lys, mørk eller hvid chokolade.
Find masser af inspiration til nemme og lækre cheesecakes – Cheesecake opskrifter – klik her.
Krystalliseret hvid chokolade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 100 g hvid chokolade, groft hakket
- 100 g hvid sukker
- 100 g vand
Sådan gør du
- Kog vand og sukker op i en lille gryde til det rammer ca. 135 grader.*Det er vigtigt at det er blevet til en tyk sirup, – så tag ikke gryden af varmen før.
- Sluk for blusset, hæld den hakkede hvide chokolade i siruppen, og pisk straks med en håndmixer.Lyn hurtigt vil chokoladen samle sig med siruppen i små faste krystaller.
- Hæld den krystalliserede hvide chokolade ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af. Opbevar den krystalliserede chokoladen i en lufttæt beholder.