Lækker krydret ret med smage fra det mellemøstlige køkken, – krydrede kyllingekødboller, haydari toppet med en sprød og knasende kikærtesalat og pandestegte fladbrød.
Masser af smag, krydret og bare mega lækkert.
Du kan også server retten med pitabrød, – hjemmebagte – find opskriften her, eller købte.
De krydrede kyllingekødboller, eller krydrede kyllingefrikadeller om du vil, kan også serveres med en god grov salat, i en sandwich eller som del af et tapas bord.
Krydrede kyllingekødboller, haydari salat og fladbrød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Krydrede kyllingekødboller / Kyllingefrikadeller
- 500 g hakket kyllingekød
- 50 g feta
- 1 lille løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 æg
- 2 spsk pinjekerner, grofthakket
- 2 spsk rasp
- 1/2 frisk chili, finthakket (uden kerner)
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt koriander
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
- Olie til formning af kødbollerne
Haydari dip
- 1/2 l tyrkisk yoghurt (eller græsk yoghurt, helst 10%)
- 100 g feta
- 4 fed hvidløg, – nøjes med 2-3 hvis den ikke skal være for kraftig
- 1 håndfuld dild, finthakket
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- Salt og friskkværnet peber
Kikærtesalat
- 1/2 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
- 1 peberfrugt, skåret i små tern
- 1/2 agurk, skåret i grove tern
- 14 cherry tomater, skåret i mindre stykker
- 2 forårsløg, fintsnittet – brug kun det grønne
- 1/2 lille rødløg, finthakket
- 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
- 1 håndfuld pinjekerner, gerne ristet
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 2 nip spidskommen, stødt
- Salt og friskkværnet peber
Derudover
- 1 portion pandestegte fladbrød – klik her
Sådan gør du
Krydrede kyllingekødboller – Kylligefrikadeller
- Rør hakket kyllingekød og salt godt sammen, – gerne med en håndmixer.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, – løg, hvidløg, persille, smuldret feta, krydderier, pinjekerner, æg og rasp.Tilsæt også finthakket chili, men smag altid på den først. Måske den er meget stærk så der kun skal bruges 1/4, og måske der skal en smule mere i.
- Krydr med peber og rør igen farsen godt sammen.
- Form farsen til kødboller, – jeg lavede dem på ca. 35 gram/stk.Dyp en spiseske i noget olie, og form derefter kødbollerne i hånden ved hjælp af skeen. På denne måde får kødbollerne en coating af olie hvilket giver et flot stegeresultat i ovnen, – men de er også meget nemmere at arbejde med.Placer løbende kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Steg de krydrede kylling kødboller i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18-22 minutter. Vend dem evt. en gang undervejs, – og tjek altid at de er gennemstegt.Du kan også stege dem i en Air Fryer, – ca. 12 minutter ved 190 grader, – ryst indsatsen en gang elle tro undervejs. Kyllingekødbollerne kan naturligvis også steges på panden.
Haydari
- Pres eller riv hvidløg fint, og bland det sammen med yoghurten og de finthakkede krydderurter.
- Smuldr fetaen heri og krydr med peber, og lad den trække imens du laver salaten. Smag derefter til om den behøver salt, – oftest er det ikke nødvendigt, da fetaen tilfører den salte smag.
- Smør din haydari dip ud i et tykt lag på en tallerken, spækbræt eller lignende.
Kikærtesalat
- Bland alle de snittede grøntsager i en skål, – drænede kikærter, tomater, agurk, persille, peberfrugt, rødløg og toppene af forårsløg.
- Hæld olivenolie, citronsaft og spidskommen over, vend det hele godt sammen og smag salaten til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld kikærtesalaten ud på tallerkenen med haydari, top med ristede pinjekerner, og dryp med en smule olivenolie.
Krydrede kyllingekødboller, haydari salat og fladbrød
- Server de varme krydre kyllingekødboller og haydari salaten med friske pandestegte fladbrød.
SÅ lækkert!!! Igen formår du bare og lave en lækker opskrift!!!