Krydrede kyllingekødboller, haydari salat og fladbrød - Opskrift på kyllingefrikadeller

Krydrede kyllingekødboller, haydari salat og fladbrød

Krydrede kyllingekødboller, haydari salat og fladbrød
Opskrift på lækker krydret ret med kyllingekødboller, haydari toppet med sprød og let krydret salat og pandestegte fladbrød.
Krydrede kyllingekødboller, haydari salat og fladbrød - Opskrift på kyllingefrikadeller

Lækker krydret ret med smage fra det mellemøstlige køkken, – krydrede kyllingekødboller, haydari toppet med en sprød og knasende kikærtesalat og pandestegte fladbrød.
Masser af smag, krydret og bare mega lækkert.
Du kan også server retten med pitabrød, – hjemmebagte – find opskriften her, eller købte.
De krydrede kyllingekødboller, eller krydrede kyllingefrikadeller om du vil, kan også serveres med en god grov salat, i en sandwich eller som del af et tapas bord.

Krydrede kyllingekødboller, haydari salat og fladbrød - Opskrift på kyllingefrikadeller

Krydrede kyllingekødboller, haydari salat og fladbrød

Opskrift på lækker krydret ret med kyllingekødboller, haydari toppet med sprød og let krydret salat og pandestegte fladbrød.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.70 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Keyword: Meze, Tapas
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Krydrede kyllingekødboller / Kyllingefrikadeller

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 50 g feta
  • 1 lille løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1 æg
  • 2 spsk pinjekerner, grofthakket
  • 2 spsk rasp
  • 1/2 frisk chili, finthakket (uden kerner)
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til formning af kødbollerne

Haydari dip

  • 1/2 l tyrkisk yoghurt (eller græsk yoghurt, helst 10%)
  • 100 g feta
  • 4 fed hvidløg, – nøjes med 2-3 hvis den ikke skal være for kraftig
  • 1 håndfuld dild, finthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • Salt og friskkværnet peber

Kikærtesalat

  • 1/2 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
  • 1 peberfrugt, skåret i små tern
  • 1/2 agurk, skåret i grove tern
  • 14 cherry tomater, skåret i mindre stykker
  • 2 forårsløg, fintsnittet – brug kun det grønne
  • 1/2 lille rødløg, finthakket
  • 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
  • 1 håndfuld pinjekerner, gerne ristet
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 nip spidskommen, stødt
  • Salt og friskkværnet peber

Derudover

Sådan gør du

Krydrede kyllingekødboller – Kylligefrikadeller

  • Rør hakket kyllingekød og salt godt sammen, – gerne med en håndmixer. 
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, – løg, hvidløg, persille, smuldret feta, krydderier, pinjekerner, æg og rasp.
    Tilsæt også finthakket chili, men smag altid på den først. Måske den er meget stærk så der kun skal bruges 1/4, og måske der skal en smule mere i.
  • Krydr med peber og rør igen farsen godt sammen.
  • Form farsen til kødboller, – jeg lavede dem på ca. 35 gram/stk.
    Dyp en spiseske i noget olie, og form derefter kødbollerne i hånden ved hjælp af skeen. På denne måde får kødbollerne en coating af olie hvilket giver et flot stegeresultat i ovnen, – men de er også meget nemmere at arbejde med.
    Placer løbende kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Steg de krydrede kylling kødboller i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18-22 minutter. Vend dem evt. en gang undervejs, – og tjek altid at de er gennemstegt.
    Du kan også stege dem i en Air Fryer, – ca. 12 minutter ved 190 grader, – ryst indsatsen en gang elle tro undervejs. 
    Kyllingekødbollerne kan naturligvis også steges på panden.

Haydari

  • Pres eller riv hvidløg fint, og bland det sammen med yoghurten og de finthakkede krydderurter.
  • Smuldr fetaen heri og krydr med peber, og lad den trække imens du laver salaten. Smag derefter til om den behøver salt, – oftest er det ikke nødvendigt, da fetaen tilfører den salte smag.
  • Smør din haydari dip ud i et tykt lag på en tallerken, spækbræt eller lignende.

Kikærtesalat

  • Bland alle de snittede grøntsager i en skål, – drænede kikærter, tomater, agurk, persille, peberfrugt, rødløg og toppene af forårsløg.
  • Hæld olivenolie, citronsaft og spidskommen over, vend det hele godt sammen og smag salaten til med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld kikærtesalaten ud på tallerkenen med haydari, top med ristede pinjekerner, og dryp med en smule olivenolie.

Krydrede kyllingekødboller, haydari salat og fladbrød

  • Server de varme krydre kyllingekødboller og haydari salaten med friske pandestegte fladbrød.
Krydrede kyllingekødboller, haydari salat og fladbrød - Opskrift på kyllingefrikadeller
Krydrede kyllingekødboller, haydari salat og fladbrød – Opskrift på kyllingefrikadeller

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)