Rør hakket kyllingekød og salt godt sammen, – gerne med en håndmixer.
Tilsæt de øvrige ingredienser, – løg, hvidløg, persille, smuldret feta, krydderier, pinjekerner, æg og rasp.Tilsæt også finthakket chili, men smag altid på den først. Måske den er meget stærk så der kun skal bruges 1/4, og måske der skal en smule mere i.
Krydr med peber og rør igen farsen godt sammen.
Form farsen til kødboller, – jeg lavede dem på ca. 35 gram/stk.Dyp en spiseske i noget olie, og form derefter kødbollerne i hånden ved hjælp af skeen. På denne måde får kødbollerne en coating af olie hvilket giver et flot stegeresultat i ovnen, – men de er også meget nemmere at arbejde med.Placer løbende kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Steg de krydrede kylling kødboller i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18-22 minutter. Vend dem evt. en gang undervejs, – og tjek altid at de er gennemstegt.Du kan også stege dem i en Air Fryer, – ca. 12 minutter ved 190 grader, – ryst indsatsen en gang elle tro undervejs. Kyllingekødbollerne kan naturligvis også steges på panden.
Haydari
Pres eller riv hvidløg fint, og bland det sammen med yoghurten og de finthakkede krydderurter.
Smuldr fetaen heri og krydr med peber, og lad den trække imens du laver salaten. Smag derefter til om den behøver salt, – oftest er det ikke nødvendigt, da fetaen tilfører den salte smag.
Smør din haydari dip ud i et tykt lag på en tallerken, spækbræt eller lignende.
Kikærtesalat
Bland alle de snittede grøntsager i en skål, – drænede kikærter, tomater, agurk, persille, peberfrugt, rødløg og toppene af forårsløg.
Hæld olivenolie, citronsaft og spidskommen over, vend det hele godt sammen og smag salaten til med salt og friskkværnet peber.
Hæld kikærtesalaten ud på tallerkenen med haydari, top med ristede pinjekerner, og dryp med en smule olivenolie.
Krydrede kyllingekødboller, haydari salat og fladbrød
Server de varme krydre kyllingekødboller og haydari salaten med friske pandestegte fladbrød.