Rustikt franskbrød - Opskrift på franskbrød med manitoba

Koldhævet rustikt franskbrød med manitoba

Lækkert rustikt fransk bagt på ren manitoba, fyldt med smag, store lufthuller og dejlig krumme.
Brødet er perfekt til morgenbordet, til en god pariserbøf, sandwich og lignende. Og skulle der være nogle rester tilbage kan det laves til store lækre croutoner til denne fantastiske italienske brødsalat.

Koldhævet rustikt franskbrød med manitoba

By Dianna Brinch
Tid: Min. 12 timer

Opskrift på saftigt franskbrød bagt med manitoba.
Denne opskrift giver et stort franskbrød

Ingredienser

  • 550 g manitoba hvedemel
  • 4 1/2 dl koldt vand
  • 7 g gær
  • 15 g salt

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i vandet.

2

Tilsæt melet, lidt ad gangen, sammen med salt, og rør dejen på maskine i ca. 10 min. til den slipper kanterne. Dejen skal være godt fugtig men stadig samle sig.

3

Hæld dejen i en skål smurt med olie og lad den hæve på køl natten over.

4

Tag dejen ud og lad den få lidt temperatur på køkkenbordet i ca. 1/2 time.

5

Hæld derefter dejen ud på køkkenbordet og fold den ind over hinanden så dejen spændes op. Placer derefter dejen i en godt mel drysset hævekurv og lad det efterhæve en times tid.

6

Vend forsigtigt brødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag brødet i en forvarmet ovn, almindelig ovn - gerne med damp, ved 230 grader i ca. 25-30 min., til brødet har en kerne temperatur på 98 grader.

7

Lad brødet hvile inden det skæres ud.

Noter

Har du ikke en hævekurv kan brødet blot spændes op og hæve på bordet under et klæde. Lige inden det skal i ovnen spændes det igen op ved at folde kanterne ind over hinanden, for brødet som ønsket, læg det på en bageplade og bage som beskrevet ovenfor.

Rustikt franskbrød - Opskrift på franskbrød med manitoba
Rustikt franskbrød – Opskrift på franskbrød med manitoba
Rustikt franskbrød - Opskrift på franskbrød med manitoba
Rustikt franskbrød – Opskrift på franskbrød med manitoba

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Hvidløgsbrød - Opskrift på grillet brød med hvidløg og persille

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*