Rustikt franskbrød - Opskrift på franskbrød med manitoba

Koldhævet rustikt franskbrød med manitoba

Koldhævet rustikt franskbrød med manitoba
Opskrift på saftigt franskbrød bagt med manitoba.
Denne opskrift giver et stort franskbrød
Rustikt franskbrød - Opskrift på franskbrød med manitoba

Lækkert rustikt fransk bagt på ren manitoba, fyldt med smag, store lufthuller og dejlig krumme.
Brødet er perfekt til morgenbordet, til en god pariserbøf, sandwich og lignende. Og skulle der være nogle rester tilbage kan det laves til store lækre croutoner til denne fantastiske italienske brødsalat.

Rustikt franskbrød - Opskrift på franskbrød med manitoba

Koldhævet rustikt franskbrød med manitoba

Opskrift på saftigt franskbrød bagt med manitoba.
Denne opskrift giver et stort franskbrød
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.34 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 12 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 550 g

    manitoba hvedemel

  • 4 1/2 dl

    koldt vand

  • 7 g

    gær

  • 15 g

    salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt melet, lidt ad gangen, sammen med salt, og rør dejen på maskine i ca. 10 min. til den slipper kanterne. Dejen skal være godt fugtig men stadig samle sig.
  • Hæld dejen i en skål smurt med olie og lad den hæve på køl natten over.
  • Tag dejen ud og lad den få lidt temperatur på køkkenbordet i ca. 1/2 time.
  • Hæld derefter dejen ud på køkkenbordet og fold den ind over hinanden så dejen spændes op. Placer derefter dejen i en godt mel drysset hævekurv og lad det efterhæve en times tid.
  • Vend forsigtigt brødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag brødet i en forvarmet ovn, almindelig ovn - gerne med damp, ved 230 grader i ca. 25-30 min., til brødet har en kerne temperatur på 98 grader.
  • Lad brødet hvile inden det skæres ud.

Noter

Har du ikke en hævekurv kan brødet blot spændes op og hæve på bordet under et klæde. Lige inden det skal i ovnen spændes det igen op ved at folde kanterne ind over hinanden, for brødet som ønsket, læg det på en bageplade og bage som beskrevet ovenfor.
Rustikt franskbrød - Opskrift på franskbrød med manitoba
Rustikt franskbrød – Opskrift på franskbrød med manitoba
Rustikt franskbrød - Opskrift på franskbrød med manitoba
Rustikt franskbrød – Opskrift på franskbrød med manitoba

Kommentarer

  1. Pingback: Hvidløgsbrød - Opskrift på grillet brød med hvidløg og persille

  2. Louise

    Nu har jeg luret på så mange af de lækre opskrifter, men jeg kan se, at jeg mangler en røremaskine, da dejen alle steder skal køres på en sådan..
    Jeg er helt nybegynder i røremaskiner, kan du anbefale en til husbehov? Umiddelbart skal den ikke bruges til andet end dej, men den skal selvfølgelig være stærk nok til at kunne røre en god dej, og jeg vil gerne finde en god fra start af.
    Venlig hilsen Louise

    • Hej Louise

      Tusind tak for din besked:)

      Ja en røremaskine kan altså være svær at undvære, – især når det kommer til brød bagning, for dejen skal altså bage æltes godt igennem:) Jeg kører gerne på fuld hastighed, – og min er ret kraftig (en Teddy hedder den).

      Jeg vil faktisk anbefale dig at kigge på en test Tænk har lavet, – hvis du googler “røremaskiner test” så kommer der en ny test op fra 2021 som de har laver, – og der er beskrivelser af maskinerne samt vurdering 🙂 Kenwood har lavet nogle rigtig gode nogle og ligeså har KitchenAid, – men prøv at kigge på testen:)

      Rigtig god fornøjelse, og glædelig påske:)

      Kh Dianna

  3. Kære Dianna
    Kan man bruge denne opskrift i en bagemaskine?
    Vh
    Mette

  4. Mariane

    Bruger du tørgær eller Alm gær i dine brød (manitoba brød)

  5. Anja Pedersen

    Hejsa Hvad slags olie skal jeg smøre brødet med inden det bages mvh Anja Pedersen

Skriv et svar til Mariane Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)