Opskrift på saftigt franskbrød bagt med manitoba.
Denne opskrift giver et stort franskbrød
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 12 timertimer
Author Dianna
Ingredienser
550g
manitoba hvedemel
4 1/2dl
koldt vand
7g
gær
15g
salt
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt melet, lidt ad gangen, sammen med salt, og rør dejen på maskine i ca. 10 min. til den slipper kanterne. Dejen skal være godt fugtig men stadig samle sig.
Hæld dejen i en skål smurt med olie og lad den hæve på køl natten over.
Tag dejen ud og lad den få lidt temperatur på køkkenbordet i ca. 1/2 time.
Hæld derefter dejen ud på køkkenbordet og fold den ind over hinanden så dejen spændes op. Placer derefter dejen i en godt mel drysset hævekurv og lad det efterhæve en times tid.
Vend forsigtigt brødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag brødet i en forvarmet ovn, almindelig ovn - gerne med damp, ved 230 grader i ca. 25-30 min., til brødet har en kerne temperatur på 98 grader.
Lad brødet hvile inden det skæres ud.
Video
Noter
Har du ikke en hævekurv kan brødet blot spændes op og hæve på bordet under et klæde. Lige inden det skal i ovnen spændes det igen op ved at folde kanterne ind over hinanden, for brødet som ønsket, læg det på en bageplade og bage som beskrevet ovenfor.