Klassisk opskrift på kogt torsk med sennepssovs.
En god klassiker fra det gamle danske køkken, og en ret, der desværre (tror jeg), sjældent står på bordet hjemmet i de danske hjem.
Det er drøn nemt at lave kogt torsk, og hele herligheden kan faktisk stå på bordet på under 30 minutter.
Jeg bruger torske stykker, – altså stykker af en hel torsk med skind og ben.
De skal ned i en kogende lage, og så skal de ellers bare trække i 10 minutter, – så har du det lækreste saftige stykke torsk.
Server den med kogte kartofler, lidt grønt og den lækreste cremede sennepssauce, – det smager så dejligt.
Opskrift på nytårstorsk
Før i tiden var torsk et fast indslag på mange nytårsborde. Hvor mange der stadig serverer nytårstorsk ved jeg ikke, – men en fin anretning med et lille stykke torsk og sennepssauce, synes jeg er en super fint ret at sætte på nytårsborde.
Her kan du gør som her, – eller du kan dampe, pochere eller stege et stykke torskefilet, for at gøre retten mere raffineret 😉
Torsk smager bare hamrende godt.
Kogt torsk med sennepssauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kogt torsk
- 1 kg torskestykker (med ben og skind)
- 2 l vand
- 1/2 dl eddike
- 1 laurbærblad
- 2 spsk salt
- 10 peberkorn
Sauce
- 40 g smør
- 3 spsk hvedemel
- 3 dl fiskebouillon
- 1 dl piskefløde
- 1 – 1 1/2 spsk grov sennep (jeg bruger whole grain)
- Salt og peber
Til servering
- Kogte kartofler
- Evt. asparges broccoli
- Evt. finthakket persille
Sådan gør du
Kogt torsk
- Skyl og rens torske stykkerne fri for urenheder, og klip finnerne af.
- Bring vandet i kog i en gryde tilsæt salt, peberkorn, laurbærblad og eddike.
- Når vandet koger, lægges torske stykkerne i, og vandet bringes i kog igen.Så snart vandet koger igen, slukkes for blusset, og låget lægges på.
- Lad fisken trække i vandet i ca. 10 minutter, og tag det derefter forsigtigt op med en hulske.Torsken er super mør og falder fra hinanden, – så gør det forsigtigt.
- Når maden er klar til servering, fjernes skindet fra torsken, og kødet pilles forsigtigt fra.
Sennepssauce
- Smelt smørret i en gryde, og pisk melet ud heri. Lad det bruse med et minuts tid, – pisk grundigt så det ikke brænder på.
- Pisk bouillonen i lidt ad gange, og tilsæt derefter fløden. Kog saucen op, og lad den småkoge i 4-5 minutter, – pisk undervejs.*Jeg bruger lidt over 1/2 bouillonterning til denne portion.
- Tilsæt sennep og pisk den godt ind i saucen, og smag til med salt og peber.
Kogt torsk med sennepssauce
- Server den kogte torsk med kogte kartofler, dampet grønt og sennepssauce.
- Drys med persille og friskkværnet peber på toppen.