Skyl og rens torske stykkerne fri for urenheder, og klip finnerne af.
Bring vandet i kog i en gryde tilsæt salt, peberkorn, laurbærblad og eddike.
Når vandet koger, lægges torske stykkerne i, og vandet bringes i kog igen.Så snart vandet koger igen, slukkes for blusset, og låget lægges på.
Lad fisken trække i vandet i ca. 10 minutter, og tag det derefter forsigtigt op med en hulske.Torsken er super mør og falder fra hinanden, - så gør det forsigtigt.
Når maden er klar til servering, fjernes skindet fra torsken, og kødet pilles forsigtigt fra.
Sennepssauce
Smelt smørret i en gryde, og pisk melet ud heri. Lad det bruse med et minuts tid, - pisk grundigt så det ikke brænder på.
Pisk bouillonen i lidt ad gange, og tilsæt derefter fløden. Kog saucen op, og lad den småkoge i 4-5 minutter, - pisk undervejs.*Jeg bruger lidt over 1/2 bouillonterning til denne portion.
Tilsæt sennep og pisk den godt ind i saucen, og smag til med salt og peber.
Kogt torsk med sennepssauce
Server den kogte torsk med kogte kartofler, dampet grønt og sennepssauce.
Drys med persille og friskkværnet peber på toppen.