Opskrift på klassiske frikadeller som mormor lavede dem, - saftige og smagfulde.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Dansk mad, Danske frikadeller, Frikadeller, Gammeldags mad, Mormormad
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
De bedste gammeldags frikadeller
800ghakket svinekød eller kalv/flæsk
1stort løg - finthakket, revet eller blendet
2
æg
1 1/2dl
sødmælk
1/2dlrasp
2tskgroft salt
Friskkværnet peber
Smør og rapsolie til stegning
Sådan gør du
De bedste gammeldags frikadeller
Rør kødet godt sammen med saltet, - helst på en røremaskine, og ellers med en håndmixer eller grundigt i hånden.
Bland derefter de resterende ingredienserne sammen med kødet, krydr med rigeligt peber og rør farsen godt sammen. Hvis farsen er for tør kan du tilsætte lidt ekstra mælk, og er den for lind kan du tilsætte lidt ekstra rasp. Har farsen været frossen kan den godt have ekstra væde i sig, - vær opmærksom på det.Lad gerne farsen trække 15-20 minutter inden frikadellerne steges.
Smelt en god klat smør sammen med lidt rapsolie på en pande ved middel varme, og lad det bruse let op.
Dyp en spiseske i fedtstoffet fra panden, og form frikadellerne med skeen og håndfladen. Steg frikadellerne til de er gylden på begge sider, - ca. 5 min. på hver side ved middel varme.Læg løbende frikadellerne i et fad og dæk det med folie så de holder sig lune.
Video
Noter
Med denne portion vil der være lidt frikadeller til overs der kan komme på køl til madpakken.