Er du også vil med nemme og hurtige desserter, der smager himmelsk og imponerer – så skal du prøve denne brombær cheesecake i glas.
Denne opskrift er perfekt når tiden er knap, men du stadig vil forkæle dine gæster med noget særligt.
Cheesecake med brombær portionsanrettes og laves uden husblas, så alle kan være med.
Cremen blendes med friske brombær, som er pureret i en minihakker, og toppes på en lækker bund af knuste kammerjunkere/digestive, smør og citronskal.
Det er et kæmpe hit, når det skal gå hurtigt, og når brombærrene er i sæson. Desserten kan også laves på forhånd og opbevares tildækket i køleskabet, så den er klar til servering, når gæsterne ankommer.
Pynt med friske lavendelblomster når de er i sæson, de smager dejligt og giver desserten det fineste udtryk.
Brombær cheesecake i glas – Klar på under 15 minutter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebunde
- 175 g kammerjunkere (eller digestivekiks)
- 1 citron, fintrevet skal heraf
- 50 g smør
Brombær creme
- 125 g friske brombær
- 200 g flødeost
- 2 1/2 dl piskefløde
- 50 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk citronsaft
Pynt
- Friske brombær
- Mynte
- Evt. lavendel blomster
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
- Blend kammerjunkere med citronskal til en fin mel, og rør det sammen med smørret.
- Fordel kiksemassen i 6 serveringsglas. Du skal ikke mase kiksende som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.
Brombær cheesecake uden husblas
- Blend brombærrene til en fin puré.
- Hæld flødeost, fløde, brombær puré, flormelis, vanilje og citronsaft i en skål, – og pisk det sammen til cremen tykner.
- Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og sprøjt cremen over bundene.
- Lav en lille fordybning i toppen, og læg et brombær i hver.Pynt med mynte og evt. lavendelblomster hvis det er sæson.
Ser så dejligt ud, vil prøve den meget snart. ❤️ Og en rigtig god ide med lavendelblomst som pynt.
Tror der måske skal en lille rettelse til i opskriften som den står nu. 200 g fløde, skulle det ikke være 200 g flødeost, da der også er piskefløde nævnt som den næste ingrediens?
Hej Marcella
Det har du nemlig ret i, det var en smutter 😉 Tak for de søde ord❤️
Kh Dianna
Hvor er den lækker! Tusind tak opskriften.
Tusind tak, det er jeg simpelthen så glad for at høre:)
Kh Dianna
Wow. Så nemt, super flot og smagte himmelsk. Tak for opskriften! ❤️
Hej Marcella
Hvor gør det mig glad at høre – tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Hej. Jeg skal prøve denne opskrift i dag/i morgen. Kan pureen laves dagen før, eller er desserten i sin bedste udgave lige op til servering?
Hej Susanne
Er ked af jeg først ser din besked nu. Den kan SAGTENS laves dagen før, uden problemer:)
Kh Dianna
Kan mam bruge frosne brombær? Eller skal det være friske? 🙂
Hej Raz
Det kan du godt jo – lad dem tø op i en sigte, så de smider evt. overskydende væde fra frost.
Er de købt fra frost i supermarkedet, så husk at man anbefaler at give bærrene et opkog, for at fjerne eventuelle bakterier.
Er e hjemmefrosset, så er er ingen ko på isen 😉
Kh Dianna
Virkelig let at lave og fantastisk god smag
Tusind tak Britta 🙂
Hej, kan opskriften laves med optøede bær ?
Hej Lene
Det kan den godt ja 🙂 Men vær opmærksom på at man anbefaler at koge bær fra frost – hvis de er køb fra frost i supermarkedet.
Er de frosset hjemmefra, så er der ingen grund til opkog, hvis de er skyllet grundigt inden de blev frosset.
Lad dem tø op i en sigte, så de smider evt. ekstra væde 🙂
Kh Dianna
Der var ingen steder der var brombær idag … men tænker godt den kan laves med hindbær?
Hej Karin
Den kan sagtens laves med hindbær 🙂
Kh Dianna
Kan man lave den med hindbær?
Hej Karin
Det kan du sagtens gøre ja 🙂
Kh Dianna