Klassisk wienerschnitzel med hele svineriet

Klassisk wienerschnitzel

Klassisk wienerschnitzel med hele svineriet, – det smager jo bare så lækkert. Det er en ret vi får relativt sjældent, men hold nu op det smager godt, og det er virkelig en klassiker man aldrig bliver træt af.
Man kan servere den klassisk, som vi gør her med brasede kartofler, ærter, smørsauce og citron på toppen, eller alternativt med bagte rodfrugter, en fyldig salat og med en krydret mayo eller lignende.

Klassisk wienerschnitzel

By Jes Brinch Personer: 4
Tid: 1 time.

Opskrift på klassisk wienerschnitzel

Ingredienser

  • 4 wienerschnitzler
  • 2 æg
  • 2 dl hvedemel
  • 3 dl rasp
  • 1 tsk salt
  • 1 kg kartofler, i mindre stykker
  • Smør til stegning
  • Smør til smørsauce
  • Salt og peber
  • 200 g frosne ærter
  • 1 citron i skriver
  • Ansjosfileter
  • Kapers
  • Revet peberrod

Fremgangsmåde

1

Bland rasp og salt i en dyb tallerken.

2

Bank schnitzlerne ud og vend dem først i mel, derefter æg og til sidst i raspblandingen.

3

Stil dem til side og lad dem hvile et øjeblik.

4

Smelt en god klat smør og bras de udskårne kartofler til de er møre og brune på alle sider, smag til med salt og peber.

5

Steg schnitzlerne i rigeligt smør på panden til de er fine gyldne på begge sider, - ca. 3-4 min. på hver side.

6

Overhæld ærterne med kogende vand og lad dem trække i 5 min.

7

Server wienerschnitzlerne med brasede kartofler, ærter og smørsauce samt citron, kapers, peberrod og dreng på toppen.

Noter

Kartoflerne kan også tilberedes i ovnen. Vend kartoffelstykkerne i lidt olivenolie, salt og peber, fordel dem på en bageplade belædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 min. ved 180 grader.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*