Klassisk stjerneskud

Klassisk stjerneskud

Klassisk stjerneskud
Opskrift på klassisk stjerneskud - ristet franskbrød med friteret rødspætte, dampet rødspætte, thousand island dressing og rejer.
Klassisk stjerneskud

Klassisk stjerneskud med friteret og dampet rødspætte, rejer og den bedste Thousand island dressing.
Et stjerneskud, serveret på smørristet brød – ej men det er da bare en klassiker man umuligt kan komme udenom.
Det minder mig om sommer, solskin i Danmark, julefrokost med familien, – så mange dejlige minder.
Mit stjerneskud består af en friteret pankopaneret rødspætte, hvidvinsdampet rødspætte, pilselv rejer og min hjemmelavede thousand island dressing – et must på et stjernestud.

Stjerneskud smørrebrød – en dansk klassiker
De fleste har på et eller andet tidspunkt smagt et klassisk stjerneskud, – og eller bør man unde sig selv at gøre det.
Denne er lavet enkelt og klassisk, – præcis som jeg foretrækker mit stjerneskud.
Ønsker du det, kan du også toppe med rogn af en slags, – og endda røget laks.
Personligt kan jeg bedst lide det enkelt, – men gør præcis som du foretrækker det. Men husk dressingen, – den vil du ikke fortryde 🙂

Klassisk stjerneskud

Klassisk stjerneskud

Opskrift på klassisk stjerneskud – ristet franskbrød med friteret rødspætte, dampet rødspætte, thousand island dressing og rejer.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.91 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: fiskefilet, Julefrokost, Stjerneskud mad
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Friteret rødspætte

  • 4 rødspættefileter
  • 1 dl hvedemel
  • 1-2 æg, sammenpisket
  • 100 g pankorasp
  • 1-2 l smagsneutral olie
  • Salt

Dampet rødspættefilet

  • 4 små rødspættefileter
  • 1 dl hvidvin
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 spsk smør
  • Salt

Derudover

  • 4 skiver franskbrød
  • 50 g smør
  • 200 g rejer, drænet og/eller pillet vægt
  • 1 portion thousand island dressing – klik her for opskrift
  • 8-12 friske grønne asparges
  • 1 citron, skåret i både
  • Salt og peber
  • Salater og evt. frisk dild

Sådan gør du

De grønne asparges

  • Skær aspargeshoveder af, og læg dem til side.
    *Disse skal dampes sammen med fiskene i 2-3 minutter.
  • Knæk den grove ende af aspargesen, og lav derefter tynde strimler ud af resten. Det gøres nemt med en kartoffelskræller.
  • Læg strimlerne i isvand, imens resten af retten tilberedes.
    *Når asparges hovederne er dampet, kan du med fordel smide dem i isvand også, så de beholder den flotte farve.

Dampet rødspættefilet

  • Rens rødspættefileterne for eventuelle urenheder, og krydr med en smule salt.
  • Hæld skalotteløg, hvidvin og smør i et ildfast fad
  • Læg et fint snit på midten af fileterne, på indersiden, – uden at skære igennem. Fold dem så på midten, og læg dem i fadet med løg, hvidvin og smør.
    *Ved at folde fisken, bliver stykket tykkere, og du får en dejlig saftig dampet fisk.
  • Dæk fadet med folie, og tilbered dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 6-8 minutter – alt efter tykkelse.
    Læg asparges hovederne ved når der er 2-3 minutter tilbage af tilberedningstiden.
    *Sæt dem først i ovnen, når du er i gang med at fritere de andre rødspættefileter.

Friteret rødspættefilet

  • Varm en pande op med smagsneutral olie, – har du en friture, kan du med fordel bruge denne.
    Rødspættefileterne skal friteres ved ca. 175 grader.
  • Dup rødspættefileterne tørre med lidt køkkenrulle, og fjern eventuelle urenheder.
    Er rødspættefileterne meget store, kan de deles i 2.
  • Bland hvedemel med lidt fint salt, og vend rødspættefileterne heri.
  • Vend dem derefter i sammenpisket æg, og til sidst i pankorasp.
  • Friter fiskefileterne til de er gyldne og sprøde på begge sider. 
    Vend dem en enkelt gang undervejs.
  • Lad dem hvile på lidt fedtsugende papir, inden stjerneskuddet samles.

Anretning

  • Smelt smørret på en pande, og steg brød skiverne til de er gyldne og sprøde.
    Du kan også riste dem i en brødrister.
  • Top brød skiverne med sprøde salater, – læg den dampede fisk i det ene hjørne, og læg den friterede fisk ovenpå.
  • Læg en smule dressing på toppen, og læg rejerne herpå, og top med asparges strimler, dampede asparges hoveder, frisk dild og citronskiver.
  • Krydr med salt og peber inden servering, og server med ekstra thousand island dressing ved siden af.
Klassisk stjerneskud
Klassisk stjerneskud

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)