Opskrift på klassisk stjerneskud - ristet franskbrød med friteret rødspætte, dampet rødspætte, thousand island dressing og rejer.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord fiskefilet, Julefrokost, Stjerneskud mad
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Friteret rødspætte
4rødspættefileter
1dlhvedemel
1-2æg, sammenpisket
100gpankorasp
1-2lsmagsneutral olie
Salt
Dampet rødspættefilet
4små rødspættefileter
1dlhvidvin
1skalotteløg, finthakket
1spsksmør
Salt
Derudover
4skiverfranskbrød
50gsmør
200grejer, drænet og/eller pillet vægt
1portionthousand island dressing - klik her for opskrift
8-12friske grønne asparges
1citron, skåret i både
Salt og peber
Salater og evt. frisk dild
Sådan gør du
De grønne asparges
Skær aspargeshoveder af, og læg dem til side.*Disse skal dampes sammen med fiskene i 2-3 minutter.
Knæk den grove ende af aspargesen, og lav derefter tynde strimler ud af resten. Det gøres nemt med en kartoffelskræller.
Læg strimlerne i isvand, imens resten af retten tilberedes.*Når asparges hovederne er dampet, kan du med fordel smide dem i isvand også, så de beholder den flotte farve.
Dampet rødspættefilet
Rens rødspættefileterne for eventuelle urenheder, og krydr med en smule salt.
Hæld skalotteløg, hvidvin og smør i et ildfast fad
Læg et fint snit på midten af fileterne, på indersiden, - uden at skære igennem. Fold dem så på midten, og læg dem i fadet med løg, hvidvin og smør.*Ved at folde fisken, bliver stykket tykkere, og du får en dejlig saftig dampet fisk.
Dæk fadet med folie, og tilbered dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 6-8 minutter - alt efter tykkelse.Læg asparges hovederne ved når der er 2-3 minutter tilbage af tilberedningstiden.*Sæt dem først i ovnen, når du er i gang med at fritere de andre rødspættefileter.
Friteret rødspættefilet
Varm en pande op med smagsneutral olie, - har du en friture, kan du med fordel bruge denne.Rødspættefileterne skal friteres ved ca. 175 grader.
Dup rødspættefileterne tørre med lidt køkkenrulle, og fjern eventuelle urenheder.Er rødspættefileterne meget store, kan de deles i 2.
Bland hvedemel med lidt fint salt, og vend rødspættefileterne heri.
Vend dem derefter i sammenpisket æg, og til sidst i pankorasp.
Friter fiskefileterne til de er gyldne og sprøde på begge sider. Vend dem en enkelt gang undervejs.
Lad dem hvile på lidt fedtsugende papir, inden stjerneskuddet samles.
Anretning
Smelt smørret på en pande, og steg brød skiverne til de er gyldne og sprøde.Du kan også riste dem i en brødrister.
Top brød skiverne med sprøde salater, - læg den dampede fisk i det ene hjørne, og læg den friterede fisk ovenpå.
Læg en smule dressing på toppen, og læg rejerne herpå, og top med asparges strimler, dampede asparges hoveder, frisk dild og citronskiver.
Krydr med salt og peber inden servering, og server med ekstra thousand island dressing ved siden af.