Klassisk æggekage - Opskrift på æggekage med bacon

Klassisk æggekage

Klassisk æggekage serveret med sprød bacon og friske tomater, – en nem og skøn ret der kan serveres til både morgenmad, frokost og aftensmad.
Vi får jo masser af æg fra vores små hønsebasser, derfor står den også tit på retter med æg herhjemme, – det er nemt og smager og mætter fantastisk.
Server den alene eller med en skive friskbagt rugbrød.

Klassisk æggekage

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Opskrift på skøn klassisk æggekage med bacon og friske tomater.

Ingredienser

  • Æggekage
  • 12 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk maizena
  • 1 tsk salt
  • Hvid peber
  • Derudover
  • 200 g bacon, skåret i store tern
  • 200 g friske tomater, halveret
  • Purløg og/eller persille til toppen
  • Lidt olie

Fremgangsmåde

1

Slå æggene ud i en stor skål.

2

Rør maizenaen ud i mælken og pisk den godt sammen med æggene, - du skal piske til æggene ikke længere danner strenge i piskeriset hvis det løftes fra æggemassen.

3

Krydr med salt og en smule hvid peber.

4

Varm en smule olie på en pande og steg baconen til den er sprød og gylden. Stil til side og lad den suge på lidt køkkenrulle.

5

Hæld æggemassen på samme pande og lad den stege/bage ved svag varme under låg, i ca. 20 min. Har du ikke låg til din pande kan du lægge et spækbræt (af træ), folie eller lignende over.

6

Server æggekagen toppet med sprød bacon, friske tomater og masser af purløg og persille.

Klassisk æggekage - Opskrift på æggekage med bacon
Klassisk æggekage – Opskrift på æggekage med bacon
Klassisk æggekage - Opskrift på æggekage med bacon
Klassisk æggekage – Opskrift på æggekage med bacon

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*