
Klassisk dansk æggekage serveret med sprød bacon og friske tomater, – en nem og skøn ret der kan serveres til både morgenmad, frokost og aftensmad.
Æggekage er det oplagte valg når det skal være nemt, sundt og hurtigt. Det er en skøn ret for hele familien, og den kan serveres med ekstra gnavegrønt ved siden af.
Jeg elsker æggekage, – helt klassisk som denne, eller min opskrift på luftig æggekage med piskede hvider – klik her.
Server den alene eller med en skive friskbagt rugbrød.

Klassisk æggekage
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
Æggekage
- 12
æg
- 2 dl
mælk
- 1 spsk
maizena
- 1 tsk
salt
-
Hvid peber
Derudover
- 200 g
bacon, skåret i store tern
- 200 g
friske tomater, halveret
-
Purløg og/eller persille til toppen
-
Lidt olie
Sådan gør du
- Slå æggene ud i en stor skål.
- Rør maizenaen ud i mælken og pisk den godt sammen med æggene, - du skal piske til æggene ikke længere danner strenge i piskeriset hvis det løftes fra æggemassen.
- Krydr med salt og en smule hvid peber.
- Varm en smule olie på en pande og steg baconen til den er sprød og gylden. Stil til side og lad den suge på lidt køkkenrulle.
- Hæld æggemassen på samme pande og lad den stege/bage ved svag varme under låg, i ca. 20 min. Har du ikke låg til din pande kan du lægge et spækbræt (af træ), folie eller lignende over.
- Server æggekagen toppet med sprød bacon, friske tomater og masser af purløg og persille.
