Nem og lækker måltidssalat med hjemmelavet kebab, sprøde grøntsager og creme fraiche dressing.
Perfekt hvis du ligger inde med lidt forskellige kødrester, men den kan naturligvis også laves med kebab købt i et supermarked.
Du kan krydre med de krydderier der er beskrevet i opskriften, eller du kan bruge ca. 2 spsk af mit hjemmelavede kebabkrydderi. Kebabkrydderi har jeg altid stående, netop fordi det er perfekt til en gang reste kød i pitabrød, wraps eller ovenpå en salat.
Kebab salat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kebab
- 600 g restekød, – f.eks. culotte, bøf, lammekølle eller lignende
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk paprika
- 1/2 tsk løgpulver
- 1/4 tsk kanel
- 1/4 tsk kardemomme
- 1/4 tsk cayenne – alt efter temperament
- Salt og peber
- Olie
- Evt. et god nip stødt nelliker
Derudover
- 1 stort romainesalat
- 250 g cherry tomater
- 1 agurk
- 1 lille rødløg
- Creme fraiche dressing
Sådan gør du
- Bland alle krydderierne, undtagen salt og peber, og stil til side.
- Skær kødet i tynde shaves eller i smalle strimler.
- Varm lidt olie på en pande og steg kødet af ved middel varme, – krydr med salt og peber.
- Drys krydderiblandingen over og steg videre til kødet er brunet godt af.
- Snit i mellemtiden grøntsagerne, – halver tomaterne, snit salaten og skær løget i halve ringe. Skær agurken over på midten, fjern evt. kernerne og skær ud i skiver.
- Fordel salaten på 4 tallerkener, top med kebab, tomater, agurk, rødløg og din favorit dressing.