Trænger du også til at prøve noget andet end den traditionelle kartoffelsalat? Så skal du prøv denne lækre variant – kartoffelsalat med blomkål og karrydressing.
Den blander det bedste af sommerens og vinterens smage i én skål – bløde kartofler og frisk blomkål med sprødt bacon og søde ærter, som alle bliver forenet i en cremet og krydret karrydressing.
Det er en fantastisk måde at pifte tilbehøret op på, uanset om det er til en sommergrill eller som et lækkert supplement til en vintermiddag. Denne salat er ikke kun nem at lave, men den kan også forberedes i forvejen, hvilket gør den til en favorit for travle hverdage eller afslappede weekends.
Server denne farverige salat næste gang, du tænder op for grillen, eller når du simpelthen ønsker et frisk pust til din middagsrutine.
Kartoffelsalat med blomkål, bacon og karrydressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g bacon, skået i tern
- 200 g ærter, optøet
- 450 g kogte kartofler
- 450 g blomkål
- 1 lille rødløg, skåret i kvarte og strimler
Karrydressing
- 3 dl creme fraiche
- 1 dl mayonnaise
- 2 tsk dijonsennep
- 2 1/2 tsk karry
- 1/2 tsk løgpulver
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk sukker
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Steg baconen sprød på en pande, og lad den derefter køle af på lidt fedtsugende papir.
- Bland imens ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Skær de kogte kartoflerne i mundrette bidder, og del blomkålet i mindre buketter.
- Hæld kartofler, blomkål, ærter, bacon og rødløg i en skål sammen med dressingen, og vend det hele godt sammen
- Top evt. med et drys grønt og lidt friskkværnet peber inden servering.
Helt vildt lækkert Tak
Hej Maj-Britt
Hvor er det dejligt du skriver det – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Virkelig, virkelig lækker. Ikke sidste gang den er på menuen
Hej Glæder mig til at afprøve et par af dine nye opskrifter.
Skal blomkål mon koges inden brug i salaten?
Hej Susanne
Tusind tak altså, håber du kan lide dem du får fingrene i 🙂
Blomkålen skal være rå i denne kartoffelsalt 🙂
Kh Dianna
Kan den laves dagen før ?
Hej Stine
Ja sagtens 🙂 Lad den gerne lige komme ud af køleskabet en 20 minutter inden servering 🙂
Kh Dianna