Kanelkage i bradepande - Opskrift på kanelkage med smørcreme

Kanelkage med smørcreme

Kanelkage med smørcreme
Opskrift på lækker svampet kanelkage med smørcreme.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.
Kanelkage i bradepande - Opskrift på kanelkage med smørcreme

Lækker svampet kanelkage toppet med cremet frosting med appelsin og kanel, – en skøn kage der er super nem at bage.

Denne kanelkage smager skønt alene, så ønsker man at undlade topping kan man sagtens gøre det.
Hvis kagen laves uden topping vil jeg anbefale at opbevare den ved stuetemperatur, så holder den sig lækker svampet.
Er kagen derimod toppet med smørcreme skal den selvfølgelig opbevares på køl. Jeg vil dog anbefale at tage kagen ud en lille time før den skal serveres, så kagen får lidt temperatur.

Kanelkage i bradepande - Opskrift på kanelkage med smørcreme

Kanelkage med smørcreme

Opskrift på lækker svampet kanelkage med smørcreme.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.56 fra 18 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 270 g

    hvedemel

  • 100 g

    brun farin (kan erstattes af rørsukker)

  • 250 g

    rørsukker

  • 200 g

    smør

  • 2 dl

    mælk, - gerne sødmælk

  • 3

    æg

  • 3 spsk

    kanel

  • 2 1/2 tsk

    bagepulver

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 1 nip

    salt

Smørcreme

  • 150 g

    fløde ost, ikke light

  • 100 g

    smør, stuetemperatur

  • 200

    flormelis

  • 1 1/2 tsk

    vaniljesukker

  • 2 1/2 tsk

    kanel

  • 1

    appelsin, fintrevet skal heraf

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en lille gryde og hæld mælken heri, - sæt til side. Smørret må selvfølgelig ikke nå at "sætte sig", så sørg for alle ingredienser er målt af inden du begynder.
  • Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.
  • Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.
  • Smør en bradepande på 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i og bag chokoladekagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
  • Lad kagen køle godt af inden den toppes med smørcreme.

Smørcreme

  • Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille som som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
  • Vend forsigtigt flødeosten i massen sammen vaniljesukker, kanel og appelsinskal, og rør det godt, men forsigtigt sammen, så ikke luften bliver slået ud af massen.
  • Smør smørcremen udover den afkølede kage og opbevar den på køl til den skal serveres. Tag kagen ud og lad den stå ved stuetemperatur en lille time inden servering.
Kanelkage i bradepande - Opskrift på kanelkage med smørcreme
Kanelkage i bradepande – Opskrift på kanelkage med smørcreme
Kanelkage i bradepande - Opskrift på kanelkage med smørcreme
Kanelkage i bradepande – Opskrift på kanelkage med smørcreme
Kanelkage i bradepande - Opskrift på kanelkage med smørcreme
Kanelkage i bradepande – Opskrift på kanelkage med smørcreme

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)