Italiensk pastasalat med basilikum vinaigrette

Italiensk pastasalat med tomat, mozzarella og basilikum vinaigrette

Italiensk pastasalat med tomat, mozzarella og basilikum vinaigrette
Opskrift på den lækreste italienske pastasalat med salater, tomater og mozzarella, - vendt med en skøn hjemmelavet basilikum vinaigrette.
Italiensk pastasalat med basilikum vinaigrette

Lækker italiensk inspireret pastasalat med cherrytomater, mini mozarella, friske salater og basilikum vinaigrette.
Den er frisk og lækker, masser af smag af frisk basilikum, – og simpelthen så dejlig smukke i farver.
Italiensk pastasalat er perfekt tilbehør til sommerens grill, – den passer til nærmest alt du måtte smide på grillen, og går også super godt som tilbehør til pizza.
Basilikum vinaigretten kan sagtens lave på forhånd, – og den holder sig fint på køl i 3-4 dage.

Italiensk pastasalat med basilikum vinaigrette

Italiensk pastasalat med tomat, mozzarella og basilikum vinaigrette

Opskrift på den lækreste italienske pastasalat med salater, tomater og mozzarella, – vendt med en skøn hjemmelavet basilikum vinaigrette.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.92 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Nøgleord: Grill tilbehør, Pastasalat
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 250 g pasta (ukogt vægt)
  • 200 g cherrytomater, halveret
  • 3 håndfulde salat mix – gerne med ruccola
  • 150 g mini mozzarella kugler
  • 30 g pinjekerner

Basilikum vinaigrette

  • 1 stor potte basilikum – ca. 30 g blade
  • 1 dl olivenolie
  • 1 lille skalotteløg, ca. 20 gram
  • 1 fed hvidløg
  • 1 1/2 spsk hvidvinseddike
  • 1-2 spsk citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Basilikum vinaigrette

  • Hæld alle ingredienserne i en blender eller minihakker, – og blend den grundigt.
  • Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt honning, hvis du foretrækker at runde den af med en smule sødme.

Italiensk pastasalat

  • Kog pastaen som beskrevet på posten, og skyl den derefter i rigeligt koldt vand. Lad pastaen dræne i en sigte.
    *I mens pastaen koger kan du med fordel lave basilikum vinaigretten.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne.
  • Bland pastaen med basilikum vinaigretten -, og vend derefter tomater og salaterne sammen med pastaeen.
    *Gem 3-4 spiseskefulde af basilikum vinaigretten til at toppen salaten med.
  • Top pastasalaten med mozzarellakugler og ristede pinjekerner, – og dryp den sidste basilikum vinaigrette over toppen.
  • Krydr med friskkværnet peber inden servering.

Kommentarer

  1. Birgit Bjerregård

    Hejsa
    Skal den serveres kold eller varm?
    Mvh
    Birgit

4.92 from 12 votes (12 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)