
Lækker italiensk inspireret pastasalat med cherrytomater, mini mozarella, friske salater og basilikum vinaigrette.
Den er frisk og lækker, masser af smag af frisk basilikum, – og simpelthen så dejlig smukke i farver.
Italiensk pastasalat er perfekt tilbehør til sommerens grill, – den passer til nærmest alt du måtte smide på grillen, og går også super godt som tilbehør til pizza.
Basilikum vinaigretten kan sagtens lave på forhånd, – og den holder sig fint på køl i 3-4 dage.

Italiensk pastasalat med tomat, mozzarella og basilikum vinaigrette
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g pasta (ukogt vægt)
- 200 g cherrytomater, halveret
- 3 håndfulde salat mix – gerne med ruccola
- 150 g mini mozzarella kugler
- 30 g pinjekerner
Basilikum vinaigrette
- 1 stor potte basilikum – ca. 30 g blade
- 1 dl olivenolie
- 1 lille skalotteløg, ca. 20 gram
- 1 fed hvidløg
- 1 1/2 spsk hvidvinseddike
- 1-2 spsk citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Basilikum vinaigrette
- Hæld alle ingredienserne i en blender eller minihakker, – og blend den grundigt.
- Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt honning, hvis du foretrækker at runde den af med en smule sødme.
Italiensk pastasalat
- Kog pastaen som beskrevet på posten, og skyl den derefter i rigeligt koldt vand. Lad pastaen dræne i en sigte.*I mens pastaen koger kan du med fordel lave basilikum vinaigretten.
- Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne.
- Bland pastaen med basilikum vinaigretten -, og vend derefter tomater og salaterne sammen med pastaeen.*Gem 3-4 spiseskefulde af basilikum vinaigretten til at toppen salaten med.
- Top pastasalaten med mozzarellakugler og ristede pinjekerner, – og dryp den sidste basilikum vinaigrette over toppen.
- Krydr med friskkværnet peber inden servering.
Hejsa
Skal den serveres kold eller varm?
Mvh
Birgit
Hej Birgit
Den skal serveres kold, men du kan også sagtens servere den lun 🙂
Kh Dianna