Lækkert tilbehør af bagte grøntsager med hvidvin, – smagfuldt og kan serveres til alle former for kød.
Denne skønne fad ret minder om ratatouille, – dog uden tomatsauce.
Jeg lavede den henover jul og nytår, hvor vi bl.a. brugte den som tilbehør til vores nytårs raclette. Den egner sig perfekt til formålet, da man kan opvarme den på de små pander, – lækkert og anderledes.
Har du rester tibage af denne ret kan de blendes og hældes i en bolognese, – de giver masser af smag og tilfører en masse fibre og skjulte grøntsager til retten.
Hvidvins bagte grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
squash
- 1
aubergine
- 2
peberfrugter
- 4
små rødløg
- 3 forårsløg
- 4 fed
hvidløg
- 4 kviste
timian
- 2 dl
hvidvin
- 1/2 dl
olivenolie
-
Salt og peber
-
Finthakket bredbladet persille til toppen
Sådan gør du
- Skær squash, aubergine og peberfrugt i mindre tern.
- Fintsnit forårsløgene, hak hvidløg fint og skær rødløgene i både.
- Varm olien i en gryde og steg løgene af i 5 min.
- Tilsæt derefter aubergine, squash, peberfrugt, hvidløg, forårsløg og timian og varm godt igennem i 8-10 min., - under omrøring. Krydr med salt og peber.
- Hæld grøntsagerne i et ovnfast fad, hæld hvidvinen over og bag dem dem i ovnen i ca. 20 min. ved 180 grader.
- Server grøntsagerne toppet med hakket perille.