Hvid bønnesuppe - Opskrift på hvid bønnesuppe

Hvid bønnesuppe med krydrede kødboller

En helt igennem fantastisk suppe med masser af smag og god fylde fra grøntsager og kødboller.
Jeg har taget inspiration i den klassiske toscanske bønnesuppe, og ud fra den bygget min version, og den er virkelig blevet fuldstændig fantastisk.
Jeg har lavet den med krydrede kødboller, men har man ikke lige tid til at stå med både suppe og kødboller, kan man også spise den vegetar eller med store stykker sprødstegt bacon der vendes i suppen lige inden servering.

Hvid bønnesuppe med krydrede kødboller

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Opskrift på hvid bønnesuppe med krydrede kødboller

Ingredienser

  • Suppen
  • 3 store gulerødder, skåret i tern
  • 3 stængler bladselleri, skåret i fine stykker
  • 2 pastinakker, skåret i tern (kan undlades)
  • 2 løg, groft hakket
  • 3 fed hvidløg, revet
  • 2 dåser hvide bønner, - skyllede og drænet for væde
  • 2 store håndfulde spinat
  • 1 laurbærblad
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 6-7 dl kyllingboullion eller kogevand fra bollerne
  • 1/4 l piskefløde
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Kødboller
  • 300 g hakket oksekød
  • 300 g hakket svinekød
  • 1 stort løg, finthakket
  • 1 gulerod, fintrevet
  • 1 hvidløg, fintrevet
  • 1 stor håndfuld persille, finthakket
  • 1/2 dl rasp
  • 1 æg
  • 1 spsk fintrevet ingefær, - eller 1 tsk tørret
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Kødboller Rør ingredienserne sammen til kødbollerne og lad farsen hvile i 10 min. Tilføj evt. yderligere rasp eller en smule mælk hvis farsen er for lind/tør, - du skal kunne forme dem i hånden.

2

Bring en stor gryde vand i kog, tilsæt evt. lidt boullion. Form kødbollerne i ønskede størrelse og kog dem til de er færdig tilberedt. Læg dem til side mens suppen laves.

3

Suppen Varm en god sjat olivenolie i en gryde og steg løg, gulerødder, bladselleri og pastinakker i ca. 5 min. til grøntsagerne begynder at mørne. Tilsæt revet hvidløg, rosmarinstilk og laurbær og steg med et par minutter.

4

Tilsæt boullion og piskefløde og kog retten op. Skru ned til middel varme og lad suppen simre i 15-20 min.

5

Mas kødbollerne mellem 2 fingre så de deler sig i nogle stykker (vi beregnede ca. 3-4 kødboller pr. mand) og tilsæt dem til suppen sammen med bønnerne. Varm igennem i yderligere 5 min., smag derefter til med salt og peber, og fjern laurbærbladet samt rosmarin stilken.

6

Sluk for suppen og vend spinaten i, - rør til den er faldet sammen.

7

Server straks mens spinaten har den smukke grønne farve.

Noter

Jeg bruger 2 forskellige slags hvide bønner i suppen når jeg laver den, butter beans og cannellini bønner, det synes jeg giver et fantastisk resultat. Derudover laver jeg oftest dobbelt portion af kødbollerne så der er til at smide i fryseren, - for jeg lover at suppen er så fantastisk at man inden længe får lyst til at lave den igen.

Hvid bønnesuppe - Opskrift på hvid bønnesuppe
Hvid bønnesuppe – Opskrift på hvid bønnesuppe
Hvid bønnesuppe - Opskrift på hvid bønnesuppe
Hvid bønnesuppe – Opskrift på hvid bønnesuppe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*