En helt igennem fantastisk suppe med masser af smag og god fylde fra grøntsager og kødboller.
Jeg har taget inspiration i den klassiske toscanske bønnesuppe, og ud fra den bygget min version, og den er virkelig blevet fuldstændig fantastisk.
Jeg har lavet den med krydrede kødboller, men har man ikke lige tid til at stå med både suppe og kødboller, kan man også spise den vegetar eller med store stykker sprødstegt bacon der vendes i suppen lige inden servering.
Hvid bønnesuppe med krydrede kødboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Suppen
- 3
store gulerødder, skåret i tern
- 3 stængler
bladselleri, skåret i fine stykker
- 2
pastinakker, skåret i tern (kan undlades)
- 2
løg, groft hakket
- 3 fed
hvidløg, revet
- 2
dåser hvide bønner, - skyllede og drænet for væde
- 2 store håndfulde
spinat
- 1
laurbærblad
- 1 stilk
frisk rosmarin
- 7 dl
kyllingboullion eller kogevand fra bollerne
- 1/4 l
piskefløde
-
Salt og peber
-
Olivenolie
Kødboller
- 300 g
hakket oksekød
- 300 g
hakket svinekød
- 1
stort løg, finthakket
- 1
gulerod, fintrevet
- 1
hvidløg, fintrevet
- 1stor håndfuld
persille, finthakket
- 1/2 dl
rasp
- 1
æg
- 1 spsk fintrevet ingefær, - eller 1 tsk tørret
-
Salt og peber
Sådan gør du
Kødboller
- Rør ingredienserne sammen til kødbollerne og lad farsen hvile i 10 min. Tilføj evt. yderligere rasp eller en smule mælk hvis farsen er for lind/tør, - du skal kunne forme dem i hånden.
- Bring en stor gryde vand i kog, tilsæt evt. lidt boullion. Form kødbollerne i ønskede størrelse og kog dem til de er færdig tilberedt. Læg dem til side mens suppen laves.
Suppen
- Varm en god sjat olivenolie i en gryde og steg løg, gulerødder, bladselleri og pastinakker i ca. 5 min. til grøntsagerne begynder at mørne. Tilsæt revet hvidløg, rosmarinstilk og laurbær og steg med et par minutter.
- Tilsæt boullion og piskefløde og kog retten op. Skru ned til middel varme og lad suppen simre i 15-20 min.
- Mas kødbollerne mellem 2 fingre så de deler sig i nogle stykker (vi beregnede ca. 3-4 kødboller pr. mand) og tilsæt dem til suppen sammen med bønnerne. Varm igennem i yderligere 5 min., smag derefter til med salt og peber, og fjern laurbærbladet samt rosmarin stilken.
- Sluk for suppen og vend spinaten i, - rør til den er faldet sammen.
- Server straks mens spinaten har den smukke grønne farve.
Noter
Derudover laver jeg oftest dobbelt portion af kødbollerne så der er til at smide i fryseren, - for jeg lover at suppen er så fantastisk at man inden længe får lyst til at lave den igen.
Fantastisk og mættende suppe. Har både prøvet med hjemmelavede kødboller og med kødboller lavet af salciccipølser
Hejsa
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak 🙂
Og den smager nemlig vidunderligt med salsiccia i også.
Kh Dianna