Baba Ganoush - Opskrift på cremet aubergine dip Baba Ganoush

Baba Ganoush med hjemmelavede tortilla chips

Baba Ganoush med sprøde tortilla chips
Opskrift på en lækker snack eller tilbehør til tapas bordet, - Baba Ganoush med sprøde tortilla chips
Baba Ganoush - Opskrift på Baba Ganoush med sprøde tortilla

Lækker cremet aubergine dip, – vidunderlig på tapas bordet, som frokost snack eller dip til kød, grøntsager og chips.
Denne libanesiske dip er super nem at lave, og så smager den simpelthen så dejligt.
Af alle steder i verden, smagte jeg den første gang i Thailand, – og jeg var helt solgt fra første bid. Så lækker cremet, skøn mild smag og virkelig god med de her hjemmelavede tortillachips.

Baba Ganoush - Opskrift på Baba Ganoush med sprøde tortilla

Baba Ganoush med sprøde tortilla chips

Opskrift på en lækker snack eller tilbehør til tapas bordet, – Baba Ganoush med sprøde tortilla chips
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Frokost, Snack, Tilbehør
Køkken: Libanesisk
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Baba Ganoush

  • 3 aubergine (disse var øko og defor ret små, – almindelig størrelse 2 stk)
  • 1/4 dl

    olivenolie

  • 1/2 tsk

    spidskommen

  • 3 spsk

    citronsaft, friskpresset

  • 2 fed

    hvidløg, revet

  • 1 spsk

    tahin

  • 1/2 tsk

    salt

  • Lidt olivenolie + ekstra salt til pensling/drys inden ovn

  • 2 spsk

    persille, finthakket

Sprøde tortilla chips

  • 1 pk

    hvede tortilla

  • 2 l

    rapsolie

  • Lidt salt

Sådan gør du

Baba Ganoush

  • Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
  • Halver auberginerne og smør dem med lidt olivenolie og et drys salt på skærefladen.
  • Placer dem med på en bageplade beklædt med bagepapir, med skærefladen nedad og bag dem i ca. 30-40 min. og lad dem derefter køle let af i 5 min. på bagepladen.
  • Skrab frugtkødet ud af hver skal, og lad det dryppe af i en sigte i 5-10 min. Hjælp gerne lidt på vej ved at røre let med en ske.
  • Hæld frugtkødet op i en blender og tilsæt de andre ingredienser og blend til massen er fin og glat og smag til.
  • Hæld i en skål og sæt på køl, gerne et par timer inden servering.

Sprøde tortilla chips

  • Skær tortillaerne ud i 8 lige store trekanter.
  • Varm olien i en gryde til den når en temperatur på 160-180 grader.
  • Læg 6-8 trekanter (alt efter grydens størrelse) ned og friterer i et par minuter til de er gyldne og puffede op, – vend en gang undervej med en lang mad pincet.
  • Tag dem op og lad dem suge på et godt lag køkkenrulle, evt. på en bageplade hvor der er rigeligt plads.
  • Drys med lidt salt undervejs.
  • Anret din Baba Ganoush med lidt olivenolie, et drys persille og evt. ristede pinjekerner på toppen og server med de sprøde tortilla chips.

Noter

Opbevar chipsene i en lufttæt beholder, så kan de sagtens holde sig lækre sprøde i en uges tid, men så længe får de sjældent lov at stå.

Kommentarer

  1. Må jeg forslå pita chips, når vi nu er i den del af verden

    • Hej Jen

      Ja det er også super lækkert 🙂
      Jeg har dog en svaghed for de her friterede tortillas 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*