Lækker cremet aubergine dip, – vidunderlig på tapas bordet, som frokost snack eller dip til kød, grøntsager og chips.
Denne libanesiske dip er super nem at lave, og så smager den simpelthen så dejligt.
Af alle steder i verden, smagte jeg den første gang i Thailand, – og jeg var helt solgt fra første bid. Så lækker cremet, skøn mild smag og virkelig god med de her hjemmelavede tortillachips.

Baba Ganoush med sprøde tortilla chips
Ingredienser
Baba Ganoush
- 3 aubergine (disse var øko og defor ret små, – almindelig størrelse 2 stk)
- 1/4 dl
olivenolie
- 1/2 tsk
spidskommen
- 3 spsk citronsaft, friskpresset
- 2 fed
hvidløg, revet
- 1 spsk tahin – klik her for opskrift
- 1/2 tsk
salt
-
Lidt olivenolie + ekstra salt til pensling/drys inden ovn
- 2 spsk
persille, finthakket
Sprøde tortilla chips
- 1 pk
hvede tortilla
- 2 l
rapsolie
-
Lidt salt
Sådan gør du
Baba Ganoush
- Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
- Halver auberginerne og smør dem med lidt olivenolie og et drys salt på skærefladen.
- Placer dem med på en bageplade beklædt med bagepapir, med skærefladen nedad og bag dem i ca. 30-40 min. og lad dem derefter køle let af i 5 min. på bagepladen.
- Skrab frugtkødet ud af hver skal, og lad det dryppe af i en sigte i 5-10 min. Hjælp gerne lidt på vej ved at røre let med en ske.
- Hæld frugtkødet op i en blender og tilsæt de andre ingredienser og blend til massen er fin og glat og smag til.
- Hæld i en skål og sæt på køl, gerne et par timer inden servering.
Sprøde tortilla chips
- Skær tortillaerne ud i 8 lige store trekanter.
- Varm olien i en gryde til den når en temperatur på 160-180 grader.
- Læg 6-8 trekanter (alt efter grydens størrelse) ned og friterer i et par minuter til de er gyldne og puffede op, – vend en gang undervej med en lang mad pincet.
- Tag dem op og lad dem suge på et godt lag køkkenrulle, evt. på en bageplade hvor der er rigeligt plads.
- Drys med lidt salt undervejs.
- Anret din Baba Ganoush med lidt olivenolie, et drys persille og evt. ristede pinjekerner på toppen og server med de sprøde tortilla chips.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Må jeg forslå pita chips, når vi nu er i den del af verden
Hej Jen
Ja det er også super lækkert 🙂
Jeg har dog en svaghed for de her friterede tortillas 🙂
De bedste hilsner
Dianna