Opskrift på nem ramsløgsolie - grøn olie med smag af ramsløg.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Ramsløg
Samlet tid 5 minutterminutter
Ingredienser
50gramsløg
2dlsmagsneutral olie
Salt
Sådan gør du
Skyl ramsløgene grundigt, og tør dem godt.
Varm olien op til ca. 60 grader.
Hæld ramsløgene i en blender, tilsæt lidt salt og hæld olien over. Blend olien i ca. 5 minutter- eller til den er blevet helt mørkegrøn.Det tager lidt tid, – men det skal nok komme.
Sigt olien igennem en finmasket sigte, og hæld den på et skoldet glas eller flaske. Ønsker du olie ekstra fin, kan du hælde den igennem et kaffefilter eller et saftklæde.Opbevar den på køl.
TIP: "Pulpen" kan du bruge til en pesto, blande den med mayo til en sandwich eller lignende.