Hjemmelavet bacon - Opskrift på bacon tilberedt i Morsø Forno

Hjemmelavet bacon tilberedt i Morsø Forno

Hjemmelavet bacon i Morsø Forno
Opskrift på det lækreste bacon tilberedt i Morsø Forno.
Hjemmelavet bacon - Opskrift på bacon tilberedt i Morsø Forno

Hjemmelavet bacon er super nemt at lave selv, og så smager det fuldstændig fantastisk. Smagen kan på ingen måde sammenlignes med det man køber i butikkerne, – smagen er meget mere dyb og lækker.
Når vi laver bacon laver vi gerne af 3 ribbenstege, – man kan aldrig have for meget bacon liggende. Efter tilberedning skære vi dem i passende stykker, vakuum pakker dem og opbevarer dem i fryseren. Lad gerne evt. krydderurter komme med på frost i pakkerne, så kan du altid se hvad stykkerne er krydret med.

Hjemmelavet bacon - Opskrift på bacon tilberedt i Morsø Forno

Hjemmelavet bacon i Morsø Forno

Opskrift på det lækreste bacon tilberedt i Morsø Forno.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 14 days
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • Ribbensteg, - antal afgøre du

  • 40 g

    pr. k

  • Evt. timian, rosmarin eller laurbærblade

Derudover

  • Rygeflis

  • Røgboks eller alubakke

  • Vakuumposer

Sådan gør du

  • Skær en ribbensteg fri for svær og ben (sværen kan du lave de her lækre flæskesvær af).
  • Salt kødet grundigt og krydr gerne med friske krydderurter hvis det ønskes.
  • Vakuum pak kødet og lad det ligge på køl i 10-14 dage.
  • Dagen før rygning lægges rygeflis i vand, - følg instrukserne på posen (mængde mv.).
  • Tag kødet ud af vakuum posen og lad det ligge en times tid på et spækbræt inden rygning, - tør evt. overskydende salt væk, men lad krydderurterne ligge.
  • Tænd din Forno med 1-2 stykker træ bagerst i ovnen, lad dem brænde lidt af, - den må ikke blive for varm.
  • Har du ikke en røg boks, kan du nemt lave en af en alubakke. Tag bakken, placer det våde røgtræ i den ene side, luk bakken på midten og prik huller i den (se billede).
  • Placer røgboksen/alubakken over brændet bagerst i ovnen.
  • Læg baconstykkerne på en Morsø Tuscan eller en stegetallerken og placer denne forrest i ovnen. Sæt døren for så røgen får optimale forhold.
  • Ryg baconstykkerne i ca. 4 timer, og sørg for at varmen i ovnen ikke overstiger 70 garder. Baconen skal have en kernetemperatur på ca. 60 grader. Løber du tør for røg undervejs tilsætter du blot mere våd rygeflis til bakken.
  • Skær baconen i passende stykker og forsegl dem gerne i vakuumposer. Opbevar på køl eller frys.
Hjemmelavet bacon - Opskrift på bacon tilberedt i Morsø Forno
Hjemmelavet bacon – Ribbenstege pakket med salt og krydderurter klar til køl i 10-14 dage.
Hjemmelavet bacon - Opskrift på bacon tilberedt i Morsø Forno
En ganske almindelig alubakke kan fint bruges som røgboks.
Hjemmelavet bacon - Opskrift på bacon tilberedt i Morsø Forno
Hjemmelavet bacon – Opskrift på bacon tilberedt i Morsø Forno
Hjemmelavet bacon - Opskrift på bacon tilberedt i Morsø Forno
Hjemmelavet bacon tilberedt i Morsø Forno.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*