Hjemmelavet bacon - Opskrift på bacon tilberedt i Morsø Forno

Hjemmelavet bacon tilberedt i Morsø Forno

Hjemmelavet bacon er super nemt at lave selv, og så smager det fuldstændig fantastisk. Smagen kan på ingen måde sammenlignes med det man køber i butikkerne, – smagen er meget mere dyb og lækker.
Når vi laver bacon laver vi gerne af 3 ribbenstege, – man kan aldrig have for meget bacon liggende. Efter tilberedning skære vi dem i passende stykker, vakuum pakker dem og opbevarer dem i fryseren. Lad gerne evt. krydderurter komme med på frost i pakkerne, så kan du altid se hvad stykkerne er krydret med.

Hjemmelavet bacon i Morsø Forno

By Jes Brinch
Tid: 10-14 dage

Opskrift på det lækreste bacon tilberedt i Morsø Forno.

Ingredienser

  • Ribbensteg, - antal afgøre du
  • Salt, - 40 g pr. kg
  • Evt. timian, rosmarin eller laurbærblade
  • Derudover
  • Rygeflis
  • Røgboks eller alubakke
  • Vakuumposer

Fremgangsmåde

1

Skær en ribbensteg fri for svær og ben (sværen kan du lave de her lækre flæskesvær af).

2

Salt kødet grundigt og krydr gerne med friske krydderurter hvis det ønskes.

3

Vakuum pak kødet og lad det ligge på køl i 10-14 dage.

4

Dagen før rygning lægges rygeflis i vand, - følg instrukserne på posen (mængde mv.).

5

Tag kødet ud af vakuum posen og lad det ligge en times tid på et spækbræt inden rygning, - tør evt. overskydende salt væk, men lad krydderurterne ligge.

6

Tænd din Forno med 1-2 stykker træ bagerst i ovnen, lad dem brænde lidt af, - den må ikke blive for varm.

7

Har du ikke en røg boks, kan du nemt lave en af en alubakke. Tag bakken, placer det våde røgtræ i den ene side, luk bakken på midten og prik huller i den (se billede).

8

Placer røgboksen/alubakken over brændet bagerst i ovnen.

9

Læg baconstykkerne på en Morsø Tuscan eller en stegetallerken og placer denne forrest i ovnen. Sæt døren for så røgen får optimale forhold.

10

Ryg baconstykkerne i ca. 4 timer, og sørg for at varmen i ovnen ikke overstiger 70 garder. Baconen skal have en kernetemperatur på ca. 60 grader. Løber du tør for røg undervejs tilsætter du blot mere våd rygeflis til bakken.

11

Skær baconen i passende stykker og forsegl dem gerne i vakuumposer. Opbevar på køl eller frys.

Hjemmelavet bacon - Opskrift på bacon tilberedt i Morsø Forno
Hjemmelavet bacon – Ribbenstege pakket med salt og krydderurter klar til køl i 10-14 dage.
Hjemmelavet bacon - Opskrift på bacon tilberedt i Morsø Forno
En ganske almindelig alubakke kan fint bruges som røgboks.
Hjemmelavet bacon - Opskrift på bacon tilberedt i Morsø Forno
Hjemmelavet bacon – Opskrift på bacon tilberedt i Morsø Forno
Hjemmelavet bacon - Opskrift på bacon tilberedt i Morsø Forno
Hjemmelavet bacon tilberedt i Morsø Forno.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*