Tarteletter med grønærter og gulerødder - Opskrift på tarteletter

Hjemmelavede tarteletter med skinke, ærter og gulerødder

Tarteletter med skinke, ærter og gulerødder
Opskrift på tarteletter med skinke, ærter og gulerødder.
Saucen er lavet med kogte kartofler, vandet herfra og fløde.
Tarteletter med grønærter og gulerødder - Opskrift på tarteletter

Tarteletter med lækkert fyld af stuvede ærter og gulerødder og skinke, – en gammel dansk klassiker der smager helt fantastisk.
Forleden dag fik vi glaseret landskinke, vi lavede en ordentlig basse, så der kunne blive til en omgang tarteletter, – eller faktisk til flere omgang, men resten ryger på frost.
I stedet for at opbage saucen laver vi den på kartofler, kogevand fra kartofler og piskefløde, det giver en fantastisk velsmagende sauce med en lækker cremet konsistens.

Tarteletter med grønærter og gulerødder - Opskrift på tarteletter

Tarteletter med skinke, ærter og gulerødder

Opskrift på tarteletter med skinke, ærter og gulerødder.
Saucen er lavet med kogte kartofler, vandet herfra og fløde.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Sauce

  • 500 g

    kogte kartofler

  • 4 dl

    kogevand fra kartoflerne

  • 2 dl

    piskefløde

  • 1/2

    boullionterning, grøntsags eller kylling

  • 2 spsk

    friskpresset citronsaft

  • Salt

  • Hvid peber

Fyld

  • 300 g gulerødder i små tern, forkogt i 3-4 min
  • 250 g ærter, optøede
  • 450 g kogt skinke, skåret i små tern

Tarteletter

  • 2

    pakker butterdej

  • Lidt spray fedt

Derudover

  • Gummi muffinforme eller lignende som tarteletterne kan tage form ned over

  • Finthakket persille

Sådan gør du

Saucen

  • Hæld kogevand, piskefløde, boullionterning og tern af kogte kartofler i en blender, og blend til en glat sauce. Du kan også hælde det direkte i en gryde, og blende med en stavblender.
    Varm derefter sovsen op ved middel varme og smag til med salt, peber og citron. Lad den simre imens tarteletterne laves.

Tarteletter

  • Tænd for ovnen på 180 grader, almindelig ovn.
  • Skær butterdejen ud i kvadrater på 12x12 cm. Læg hvert stykke butterdej over en form, f.eks. gummi muffinforme der er sprøjtet med lidt sprayfedt, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Læg yderligere et stykke bagepapir over butterdejen, og placer bagepladen i ovnen, således at der kan være endnu en bageblade over tarteletterne, så bundene rammer disse, - på den måde bliver tarteletbundene lige og vil ikke hæve ujævnt op.
  • Bag tarteletterne i ca. 15 min. og tag den derefter ud af ovnen og befri dem af deres forme. Stil dem tilbage på bagepladen med hullet opad, og bag dem videre i ca. 5 min. eller til de er sprøde og gyldne. Tarteletterne er på dette tidspunkt hævet og der skal ikke længere være en bageplade over dem.
  • Tilsæt i mellemtiden fyldet til saucen, og varm det igennem i 5-10 min. ved svag-middel varme, - pas på det ikke brænder på.
  • Server tarteletterne toppet med frisk finthakket persille.

Noter

Vi laver saucen på vores Thermomixer, - den fungerer fantastisk og er et af de køkkenredskaber vi bruger aller mest.
Tarteletter med grønærter og gulerødder - Opskrift på tarteletter
Tarteletter med grønærter og gulerødder – Opskrift på tarteletter

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Glaseret landskinke – Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)