Tarteletter med grønærter og gulerødder - Opskrift på tarteletter

Hjemmelavede tarteletter med skinke, ærter og gulerødder

Tarteletter med lækkert fyld af stuvede ærter og gulerødder og skinke, – en gammel dansk klassiker der smager helt fantastisk.
Forleden dag fik vi glaseret landskinke, vi lavede en ordentlig basse, så der kunne blive til en omgang tarteletter, – eller faktisk til flere omgang, men resten ryger på frost.
I stedet for at opbage saucen laver vi den på kartofler, kogevand fra kartofler og piskefløde, det giver en fantastisk velsmagende sauce med en lækker cremet konsistens.

Tarteletter med skinke, ærter og gulerødder

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Opskrift på tarteletter med skinke, ærter og gulerødder

Ingredienser

  • Sauce
  • 500 g kogte kartofler
  • 4 dl kogevand fra kartoflerne
  • 2 dl piskefløde
  • 1/2 boullionterning, grøntsags eller kylling
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • Salt
  • Hvid peber
  • Fyld
  • 300 g gulerødder i små tern, forkogt i 3-4 min og derefter overhældt med koldt vand
  • 250 g ærter, overhældt med kogende vand og derefter med koldt vand
  • 300 g kogt skinke, i mindre tern
  • Tarteletter
  • 2 pakker butterdej
  • Lidt spray fedt
  • Derudover
  • Gummi muffinforme eller lignende som tarteletterne kan tage form ned over
  • Finthakket persille

Fremgangsmåde

1

Saucen Hæld kogevand, piskefløde, boullionterning og kartofler i en gryde og kog det op. Blend massen så den bliver helt glat og hæld tilbage i gryden, - smag til med salt, peber og citron og lad saucen små simre imens tarteletterne laves.

2

TarteletterTænd for ovnen på 180 grader, almindelig ovn.

3

Skær butterdejen ud i kvadrater på 12x12 cm. Læg hvert stykke butterdej over en form, f.eks. gummi muffinforme der er sprøjtet med lidt sprayfedt og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

4

Læg yderligere et stykke bagepapir over og placer bagebladen i ovnen, således at der kan være endnu en bageblade over tarteletterne, så bundene rammer denne, - på den måde bliver tarteletbundene lige og vil ikke tilte på tallerkenen.

5

Bag tarteletterne i ca. 15 min. og tag den derefter ud af ovnen og befri dem af deres forme. Stil dem tilbage på bagepladen med serveringssiden opad og bag dem videre i ca. 5 min. eller til de er sprøde og gyldne. Tarteletterne er på dette tidspunkt hævet og der skal ikke længere være en bageplade over dem.

6

Tilsæt i mellemtiden fyldet til saucen og varm det igennem i 5-10 min. ved svag-middel varme, - pas på det ikke brænder på.

7

Server med frisk finthakket persille.

Noter

Vi laver saucen på vores Thermomixer, - den fungerer fantastisk og er et af de køkkenredskaber vi bruger aller mest.

Tarteletter med grønærter og gulerødder - Opskrift på tarteletter
Tarteletter med grønærter og gulerødder – Opskrift på tarteletter

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Glaseret landskinke – Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*