Opskrift på helstegt kylling

Helstegt frilandskylling med hasselback og svampesauce

Helstegt friklandskylling med hasselback (hasselbagte kartofler) og svampesauce, – det var bl.a. hvad der stod på menuen herhjemme i sidste uge.

Jes drønede forbi vores favorit slagter, Slagter Lundgaard i Humlebæk, og købte en lækker stor frilandskylling, – og hold nu op et stykke kød. Der skal ikke gå længe før vi laver sådan én igen da.

Helstegt frilandskylling med hasselback og svampesauce

By Jes Brinch Personer: 4
Tid: 2 timer

Opskrift på helstegte frilandskylling, hasselback og svampesauce

Ingredienser

  • 1 kg mellemstore kartofler
  • 1 frilandskylling, ca 2 kg
  • 500 g brune markchampignon
  • 1/2 l piskefløde
  • 1/2 citron
  • Olivenolie
  • 50 g smeltet smør
  • Salt og peber
  • Evt. lidt friskkogte ærter

Fremgangsmåde

1

Vask kyllingen og dup den tør med lidt køkkentulle,

2

Gnub den godt med salt og læg den i et ovnfast fad, evt. med lidt frisk timian.

3

Steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time og 20 min ved 180 grader (det kommer an på kyllingens størrelse), til den har en kerne temperatur på ca. 70 grader, og lad den trække færdig på køkkenbordet. Giv den evt. lidt grill hvis skindet ikke er blevet sprødt.

4

Vask kartoflerne og skær dem ud som hasselback. Læg evt. kartoflerne mellem 2 grydeskeer og skær til du rammer skaftet på skeerne, på den måde undgår du at skære helt igennem kartoflen.

5

Placer dem i et ovnfast fast, pensl dem med lidt smeltet smør, drys med salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 60-90 min ved 180 grader, til de er gyldne og sprøde.

6

Svits champignon i lidt olie på panden til væden er trukket ud af dem, tilsæt piskefløde og kog op. Smag til med salt og peber og lidt citron.

7

Skær kyllingen ud og server med hasselback, svampesauce og evt. lidt kogte ærter.

Frilandskylling - perfekt tilberedt
Frilandskylling – perfekt tilberedt

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*