Helstegt frilandskylling med hasselback og svampesauce
Opskrift på helstegte frilandskylling, hasselback og svampesauce.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 2 timertimer
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
1kgkartofler, mellemstore
1frilandskylling -ca. 2 kg
400gbrune champignon
1/2l
piskefløde
1/2
citron
Olivenolie
50g
smeltet smør
Salt og peber
Evt. lidt friskkogte ærter
Sådan gør du
Vask kyllingen og dup den tør med lidt køkkentulle,
Gnub den godt med salt og læg den i et ovnfast fad, evt. med lidt frisk timian.
Steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time og 20 min ved 180 grader (det kommer an på kyllingens størrelse), til den har en kerne temperatur på ca. 72 grader, og lad den trække færdig på køkkenbordet. Giv den evt. lidt grill hvis skindet ikke er blevet sprødt.
Vask kartoflerne og skær dem ud som hasselback. Læg evt. kartoflerne mellem 2 grydeskeer og skær til du rammer skaftet på skeerne, på den måde undgår du at skære helt igennem kartoflen.
Placer dem i et ovnfast fast, pensl dem med lidt smeltet smør, drys med salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 60-90 min ved 180 grader, til de er gyldne og sprøde.
Svits champignon i lidt olie på panden til væden er trukket ud af dem, tilsæt piskefløde og kog op. Smag til med salt og peber og lidt citron.
Skær kyllingen ud og server med hasselback, svampesauce og evt. lidt kogte ærter.