Lækre sprøde hasselback kartofler, – super nemme at lave og smager simpelthen fantastisk.
Min ultimative yndlings kartoffel lige siden jeg var barn, – hasselback kartofler, – bedre kendt som hasselbagte kartofler, ihvertfald da jeg var barn.
Hasselback kartofler
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1,2 kg mellemstore kartofler
- Fedtspray eller olie til pensling
-
Salt og peber
-
Evt. krydderier
Sådan gør du
- Vask kartoflerne grundigt, og skær dem ud som hasselback. Læg gerne kartoflerne mellem 2 grydeskeer, og skær til du rammer skaftet på skeerne, - på den måde undgår du at skære helt igennem kartoflen.Lav lamellerne så tynde som muligt, så bliver de mere sprøde.
- Placer kartoflerne i et ovnfast fast, pensl dem med lidt olie/spray fedt og drys med salt og peber.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200/210 grader, almindelig ovn, i ca. 60 minutter, - eller til de er gyldne, sprøde og møre inden i. Tiden afhænger af størrelsen på kartoflerne.