Grydestegt kylling - Opskrift på grydekylling med skysauce

Grydestegt kylling med skysauce og agurkesalat

Anbefal


Lækker gammeldags grydekylling med skysauce og hjemmelavet agurkesalat, så lækkert og lige til at gå til.
Sådan en grydestegt kylling smager bare fantastisk, så saftig og lækker, og så får du den skønneste sauce ud af fonden.
Retten er super nem at lave, og kan være klar på en lille 1 1/2 time inkl. trække tid.
Resterne kan du bruge i en gang tarteletter, – jeg lavede denne lækre omgang tarteletter med grydekylling, skysauce og kantareller ud af resterne, det smagte simpelthen fantastisk. Saucen blev piftet op med lidt trøffelolie, og derudover mixede jeg bagte majs i retten, så lækkert og super god måde at bruge resterne på.

Grydestegt kylling med skysauce og agurkesalat

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 1/2 time

Opskrift på klassisk grydestegt kylling med skysauce og agurkesalat

Ingredienser

  • Kyllingen
  • 1 god stor kylling
  • 2 store håndfulde persille
  • 50 g smør
  • Vand
  • Salt og peber
  • Evt. grøntsagsrester
  • Sauce
  • Fond fra kyllingen, ca 7 dl
  • 2-3 spsk maizena + lidt vand
  • 1-2 dl piskefløde
  • Kulør
  • Salt og peber
  • Agurkesalat
  • 1 agurk
  • 1 1/2 dl klar eddike
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • 10 peberkorn
  • 2 tsk tørret dild, - frisk finthakket kan selvfølgelig også bruges
  • 1 laurbærblad
  • 1/2 tsk fint salt
  • Evt. atemon
  • Derudover
  • Nye kogte kartofler
  • Finthakket persille

Fremgangsmåde

1

Agurkesalat Skær agurkerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.

2

Gnid dem med saltet, og læg dem i en sigte i 10 min.

3

Bland imens eddike, vand, sukker, peberkorn, dild og laurbærblad i en gryde, og kog det op. Lad det koge til sukkeret er opløst, ca. 2-3 min., og lad den derefter køle let af.

4

Skold et sylteglas med rigeligt kogende vand.

5

Knug væden ud af agurkerne og læg dem i sylteglasset. Skyl dem ikke, - saltet skal blive på da der ikke er noget i lagen.

6

Læg agurkerne i glasset og overhæld med den let afkølede lage.

7

Lad agurkesalaten trække min. 20 min. på køkkenbordet, eller opbevar den på køl til den skal

8

Kyllingen Rens kyllingen for urenheder og dup den tør. Krydr med salt indvendigt, fyld den med masser af persille og luk den med en kødnål. Krydr med salt og peber udvendigt.

9

Smelt smørret i en stor gryde og brun kyllingen godt af på alle sider, - sørg for at smørret ikke brænder på.

10

Læg kyllingen med brystet ned ad, overhæld med vand så det dækker halvdelen af kyllingen, tilføj evt. forskellige grøntsagsrester til gryden, læg låg på og kog op.

11

Skum vandet af, skru ned til svag/middel varme og lad kyllingen simre, under låg, i ca. 45 min. (alt efter størrelse). Mål evt. temperaturen eller stik den med en kødnål og tjek af kødsaften er klar.

12

Tag kyllingen op og læg den på et spækbræt og lad den trække.

13

Saucen Kog i mellemtiden fonden godt ind for fuld varme, sørg dog for at den ikke bliver for kraftig, og kasser/gem hellere lidt til en anden gang.

14

Hæld fløden i fonden varm igennem, og rør derefter maizena blandet med vand ud i saucen.

15

Juster farven med kulør og varm saucen igennem i 5 min. og smag til med salt og peber.

16

Skær kyllingen ud og server med kogte kartofler, skysauce og agurkesalat.

Grydestegt kylling - Opskrift på grydekylling med skysauce
Grydestegt kylling – Opskrift på grydekylling med skysauce
Grydestegt kylling - Opskrift på grydekylling med skysauce
Grydestegt kylling – Opskrift på grydekylling med skysauce

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.