Restemad når det er aller bedst, – tarteletter fyldt med rester af grydestegt kylling og skysauce. Det heler piftet op med en god håndfuld stegte kantareller, det kunne også være andre svame, trøffelolie og bagte majs.
Det smager afsindig godt, og er en kanon måde at bruge resterne af grydekyllingen på, på en ny og anderledes måde. Perfekt til en weekend frokost til 2 personer eller en let aftensmad.
Er du ikke til smagen af trøffel kan trøffelolien sagtens undlades i saucen, men for pokker den giver en fantastisk smag.
Denne opskrift er baseret på at du ligger inde med en rest grydekylling og skysauce.
Tarteletter med grydekylling, skysauce og kantareller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g
reste kylling, skåret i tern
- 100 g
kantareller eller andre svampe, bøstet og renset
- 3 dl
skysauce
- 1/2 dl
vand
- 10 g
smør
- 2 tsk
trøffelolie (kan undlades)
- 1
majskolbe, eller majs fra dåse/frost svarende til samme mængde
-
Salt og peber
- 8 tarteletter
-
Evt. frisk blød timian
Sådan gør du
- Hvis du bruger majskolbe pakkes denne i et stykke staniol, med den blanke side indad, og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 min.
- Smelt smørret på en pande og steg kantarellerne af ved middel varme til de tager let farve.
- Tilsæt kyllingen og hæld vandet over og lad det bruse af.
- Hæld saucen over, tilsæt trøffelolie og lad blandingen varme godt igennem.
- Tilsæt majskerner og smagt til med salt og peber.
- Lun tarteletterne som beskrevet på pakken, og server dem med det lækre fyld og top evt. med frisk blød timian.
Pingback: Grydestegt kylling - Opskrift på grydekylling med skysauce