Grovboller med squash - Opskrift på bløde og saftige grovboller

Grovboller med squash

Grovboller med squash
Opskrift på lækre grove squash boller, - så bløde og saftige.
Denne opskrift giver ca. 16 stk á 75 g.
Grovboller med squash - Opskrift på bløde og saftige grovboller

Nemme og lækre grovboller med squash, – bløde, saftige og smagfulde, og så holder de sig friske i evigheder.
De er super nemme at bage, og smager bare helt fantastisk. Opbevares de ved stuetemperatur i en tætlukket pose, vil de stadig være lækre friske på både 3. og 4. dagen.
Top dem med dine favorit frø eller kerner, – og gerne et mix.
Bollerne egner sig perfekt til en tur i fryseren, og er dejlig bløde og lækre ved optøning.
Lun dem evt. i ovnen i 5 minutter ved et par hundrede grader.

Grovboller med squash - Opskrift på bløde og saftige grovboller

Grovboller med squash

Opskrift på lækre grove squash boller, – så bløde og saftige.
Denne opskrift giver ca. 16 stk á 75 g.
5 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 12 personer

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand eller lunken danskvand
  • 450 g hvedemel
  • 200 g grahamsmel
  • 150 g squash, fintrevet (jeg undlader midten af squashen)
  • 50 g smør, stuetemperatur
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 1/2 tsk salt
  • Mælk eller sammenpisket æg til pensling
  • Topping, – sesam, birkes eller lignende
  • Evt. lidt olie til hænderne

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet, og tilsæt derefter æg, squash og sukker/honning.
  • Bland hvedemel, grahamsmel og salt, tlsæt det lidt ad gangen, og rør dejen, meget gerne på maskine, – til alt melet er æltet godt ind i dejen.
  • Tilsæt smørret i mindre tern, og rør dejen ved god høj hastighed til den slipper skålen.
    Det tager sagtens 5-10 min., så hav tålmodighed, og tilsæt endelig ikke mere mel selvom den ser klistret ud, – den skal nok samle sig, men det tager tid.
  • Smør hænderne med lidt olivenolie, og tag dejen op og form den til en kugle. Smør ligeledes hæveskålen med lidt olie og læg dejen tilbage heri.
    *Olien gør dejen nemmere at arbejde med.
    Drys lidt mel på toppen, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
  • Del dejen i 16 lige store stykker, ca. 75-80 g/stk, og form dem til boller. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde.
    *Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, – prøv så vidt muligt ikke at bruge mere mel.
  • Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir, læg et klæde over og lad dem stå i ca. 30 minutter.
  • Pensl bollerne med mælk eller sammenpisket æg og drys med ønskede topping.
  • Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn, ved 225 grader, almindelig ovn, – i ca. 10-12 minutter.
    Hvis du har dampprogram i din ovn kan det med fordel bruges, og ellers kan du sætte en skål med vand i bunden af ovnen.
    *Jeg bager dem ad 2 omgange da jeg foretrækker at bruge almindelig ovn, – du kan også sætte bollerne helt tæt så de "vokser sammen", eller bage dem på varmluft ved ca. 210 grader.
  • Lad bollerne køle af inde de pakkes i tæt lukkede poser.
Grovboller med squash - Opskrift på bløde og saftige grovboller
Grovboller med squash – Opskrift på bløde og saftige grovboller

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse