Opskrift på lækre grove squash boller, - så bløde og saftige.Denne opskrift giver ca. 16 stk á 75 g.
Ret Brød
Køkken Dansk
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 12personer
Ingredienser
25ggær
3dllunken vand eller lunken danskvand
450ghvedemel
200ggrahamsmel
150gsquash, fintrevet (jeg undlader midten af squashen)
50gsmør, stuetemperatur
1æg
1spsksukker eller honning
1 1/2tsksalt
Mælk eller sammenpisket æg til pensling
Topping, - sesam, birkes eller lignende
Evt. lidt olie til hænderne
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet, og tilsæt derefter æg, squash og sukker/honning.
Bland hvedemel, grahamsmel og salt, tlsæt det lidt ad gangen, og rør dejen, meget gerne på maskine, - til alt melet er æltet godt ind i dejen.
Tilsæt smørret i mindre tern, og rør dejen ved god høj hastighed til den slipper skålen. Det tager sagtens 5-10 min., så hav tålmodighed, og tilsæt endelig ikke mere mel selvom den ser klistret ud, - den skal nok samle sig, men det tager tid.
Smør hænderne med lidt olivenolie, og tag dejen op og form den til en kugle. Smør ligeledes hæveskålen med lidt olie og læg dejen tilbage heri.*Olien gør dejen nemmere at arbejde med.Drys lidt mel på toppen, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
Del dejen i 16 lige store stykker, ca. 75-80 g/stk, og form dem til boller. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde. *Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, - prøv så vidt muligt ikke at bruge mere mel.
Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir, læg et klæde over og lad dem stå i ca. 30 minutter.
Pensl bollerne med mælk eller sammenpisket æg og drys med ønskede topping.
Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn, ved 225 grader, almindelig ovn, - i ca. 10-12 minutter. Hvis du har dampprogram i din ovn kan det med fordel bruges, og ellers kan du sætte en skål med vand i bunden af ovnen.*Jeg bager dem ad 2 omgange da jeg foretrækker at bruge almindelig ovn, - du kan også sætte bollerne helt tæt så de "vokser sammen", eller bage dem på varmluft ved ca. 210 grader.
Lad bollerne køle af inde de pakkes i tæt lukkede poser.