Grillet culottesteg - Culottesteg på grillen

Grillet culottesteg

Grillet culottesteg
Opskrift på grillet culottesteg med hvidløg og urter.
Grillet culottesteg - Culottesteg på grillen

Nem og lækker opskrift på grillet culotte, – et fantastisk stykke kød med masser af smag, som er drøn nemt at tilberede.
Culotten får masser af smag fra den våde rub, – og kødet er rosa, saftigt og lækkert.

Kernetemperatur culottesteg
Min erfaring er, at du får den bedste culottesteg med en lækkert rosa og saftig midte, hvis stegen fjernes fra varmen når den er mellem 52-53 grader. Stegen stiger i temperatur når den hviler – faktisk mellem 5-7 grader, hvis du bruger denne tilberedningsmetode. Den vil derfor ramme de 57-59 grader når den har hvilet, – og her har du så det lækreste rosa stykke culotte.
En steg på 1,7 kg skal have ca. 55 minutter, – er stegen mindre plejer 45 minutter at kunne gøre det. Men jeg vil ALTID anbefale at bruge et stegetermometer for det bedste resultat.
Ønsker du en steg der er rosa, men mere tilberedt skal den have til den er ca. 55-56 grader, så vil den ramme en kernetemperatur på 60-63 grader når den har hvilet.
OBS! Langtidssteger du ved lav temperatur vil temperaturen ikke stige på samme måde når den hviler, – det er kun når du bruger denne fremgangsmåde som er beskrevet i opskriften.

Grillet culottesteg - Culottesteg på grillen

Grillet culottesteg

Opskrift på grillet culottesteg med hvidløg og urter.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Culotte, Grillet culotte, Grillet steg
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 culottesteg på ca. 1,7 kg

Rub

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 kviste rosmarin
  • 3 kviste timian
  • 4-5 fed hvidløg
  • 8 peberkorn
  • 1 spsk salt

Sådan gør du

  • Tag stegen ud af køleskabet i god tid, så den får lidt temperatur.
  • Hæld ingredienserne til rubben i en minihakker eller morter, og mix det godt sammen til en ensartet masse.
  • Fjern senen fra undersiden af culottestegen, og rids derefter fedtlaget på toppen af culotten i tern.
    Du skal kun ridse igennem fedtet, og ikke helt ned i kødet
  • Dup stegen tør med køkkenrulle, og gnid nu rubben godt ned imellem fedtlaget på toppen af culottestegen, og på undersiden af stegen.
  • Stik et stegetermometer i stegen, og grill stegen over indirekte varme ved ca. 190 grader i en lukket grill.
    Grillen skal være varm når stegen lægges på.
  • Lad stegen tilberede til kernetemperaturen er ca. 52-53 grader, – og tag den derefter ud og lad den hvile på et spækbræt i minimum 15 minutter.
    Stegen vil herefter være rosa på det tykkeste stykke, og mere tilberedt ude i siderne. Culotten serveres bedst når kernetemperaturen er mellem 57-59 grader.
    Ønsker du den mere tilberedt kan du lade culotten grille til kernetemperaturen er på ca. 56 grader, og lade den hvile i minimum 15 minutter til den rammer de 60-63 grader.
  • Skær stegen ud i skiver, – start i den tynde ende hvor du skærer den til du rammer midten af stegen. Når kødets struktur ændrer sig, vender du stegen, og skærer fra siden.
Grillet culottesteg - Culottesteg på grillen
Grillet culottesteg – Culottesteg på grillen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)