Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce - Opskrift på grillet dessert

Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce

Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce
Opskrift på nem og lækker grillet dessert, - grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce.
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce - Opskrift på grillet dessert

Grillet ananas serveret med vaniljeis og en lækker hjemmelavet karamelsauce, – en skøn dessert for hele familien.
Sommeren står for døren, og det betyder forhåbentlig masser af dejlige lune sommeraftener. Så hvorfor ikke tilberede desserten på grillen, – nem, lækkert og møg hyggeligt.
Grillet frugt er en vidunderlige måde at lave desserter på, – og denne smager simpelthen fantastisk med iskold vaniljeis og den lækre salte karamelsauce.

Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce - Opskrift på grillet dessert

Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce

Opskrift på nem og lækker grillet dessert, - grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1

    ananas

  • 1 l

    vaniljeis, - prøv evt. denne lækre hjemmelavede vaniljeis

  • 1 håndfuld

    pekannødder, grofthakket eller knust

  • Lidt smeltet smør eller smagsneutral olie

Karamelsauce

  • 100 g

    sukker

  • 40 g

    smør

  • 3/4 dl

    piskefløde

  • 1 godt nip

    salt

Sådan gør du

Karamelsauce

  • Tag smør og fløde ud af køleskabet i god tid, - gerne 30 min. før så det får lidt temperatur.
  • Smelt sukkeret på en pande ved middelsvag varme, - du må ikke røre i det før sukkeret er helt smeltet. Røres i det risikerer du det klumper.
  • Når sukkeret er smeltet tilsættes smørret i små tern, pisk det grundigt ind i sukkeret med et piskeris til du har en ensartet karamelmasse. Lad det koge let igennem et par minutter ved. middel varme.
  • Tilsæt fløden, lidt ad gangen, og pisk grundigt til karamellen har en flot ensartet overflade.
  • Fløden vil få karamellen til at boble godt op, - så vær forsigtig.
  • Lad karamellen koget op et minuts tid, og sluk derefter for blusset.
  • Pisk et godt nip salt ind i karamellen og lad den køle let af inden servering.
  • NB! Serveres karamellen ikke indenfor den første halve time vil den sætte sig en smule når den opbevares på køl. Stil da skålen ned i en smule varmt vand, - karamellen vil da blive lækker flydende igen.

Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce

  • Skær ananasen i skiver på ca. 8 mm. i tykkelsen.
  • Skær skrællen af alle skiverne og fjern. evt. det midterste stykke der er for hårdt til at spise.
  • Pensl alle skiver med smeltet smør eller smagsneutral olie, og grill dem over direkte varme i ca. 3 min. på hver side.
  • Anret skiver af ananas på tallerkenerne, top med 1-2 kugler vaniljeis, karamelsauce og hakkede/knuste nødder.
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce - Opskrift på grillet dessert
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce – Opskrift på grillet dessert
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce - Opskrift på grillet dessert
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce – Opskrift på grillet dessert
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce - Opskrift på grillet dessert
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce – Opskrift på grillet dessert
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce - Opskrift på grillet dessert
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce – Opskrift på grillet dessert

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse