Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce - Opskrift på grillet dessert

Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce

Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce - Opskrift på grillet dessert
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce
Opskrift på nem og lækker grillet dessert, - grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce.
5 fra 7 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Grillet ananas serveret med vaniljeis og en lækker hjemmelavet karamelsauce, – en skøn dessert for hele familien.
Sommeren står for døren, og det betyder forhåbentlig masser af dejlige lune sommeraftener. Så hvorfor ikke tilberede desserten på grillen, – nem, lækkert og møg hyggeligt.
Grillet frugt er en vidunderlige måde at lave desserter på, – og denne smager simpelthen fantastisk med iskold vaniljeis og den lækre salte karamelsauce.

Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce - Opskrift på grillet dessert

Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce

Opskrift på nem og lækker grillet dessert, – grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 7 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal6 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1

    ananas

  • 1 l

    vaniljeis, – prøv evt. denne lækre hjemmelavede vaniljeis

  • 1 håndfuld

    pekannødder, grofthakket eller knust

  • Lidt smeltet smør eller smagsneutral olie

Karamelsauce

  • 100 g

    sukker

  • 40 g

    smør

  • 3/4 dl

    piskefløde

  • 1 godt nip

    salt

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

Karamelsauce

  • Tag smør og fløde ud af køleskabet i god tid, – gerne 30 min. før så det får lidt temperatur.
  • Smelt sukkeret på en pande ved middelsvag varme, – du må ikke røre i det før sukkeret er helt smeltet. Røres i det risikerer du det klumper.
  • Når sukkeret er smeltet tilsættes smørret i små tern, pisk det grundigt ind i sukkeret med et piskeris til du har en ensartet karamelmasse. Lad det koge let igennem et par minutter ved. middel varme.
  • Tilsæt fløden, lidt ad gangen, og pisk grundigt til karamellen har en flot ensartet overflade.
  • Fløden vil få karamellen til at boble godt op, – så vær forsigtig.
  • Lad karamellen koget op et minuts tid, og sluk derefter for blusset.
  • Pisk et godt nip salt ind i karamellen og lad den køle let af inden servering.
  • NB! Serveres karamellen ikke indenfor den første halve time vil den sætte sig en smule når den opbevares på køl. Stil da skålen ned i en smule varmt vand, – karamellen vil da blive lækker flydende igen.

Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce

  • Skær ananasen i skiver på ca. 8 mm. i tykkelsen.
  • Skær skrællen af alle skiverne og fjern. evt. det midterste stykke der er for hårdt til at spise.
  • Pensl alle skiver med smeltet smør eller smagsneutral olie, og grill dem over direkte varme i ca. 3 min. på hver side.
  • Anret skiver af ananas på tallerkenerne, top med 1-2 kugler vaniljeis, karamelsauce og hakkede/knuste nødder.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce - Opskrift på grillet dessert
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce – Opskrift på grillet dessert
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce - Opskrift på grillet dessert
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce – Opskrift på grillet dessert
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce - Opskrift på grillet dessert
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce – Opskrift på grillet dessert
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce - Opskrift på grillet dessert
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce – Opskrift på grillet dessert

Kommentarer

  1. Martine

    Hej – måske et dumt spørgsmål, men kan ananassen laves på en pande i stedet?

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)