
Den her hjemmelavede vaniljeis smager helt fantastiske og har en lækker cremet konsistens. Tag altid isen ud af fryseren små 15 min. før servering, på den måde opnår du den bedste konsistens på isen.
Denne vaniljeis skal røres på en ismaskine.

Hjemmelavet vaniljeis
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 6 dl
piskefløde
- 1 dl
pasteuriseret æggeblommer
- 100 g
rørsukker
- 1 polynesisk vaniljestang, eller 1 1/2 tsk god vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
Sådan gør du
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og masser dem forsigtigt ind i lidt af sukkeret.
- Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en cremet masse.
- Tilsæt piskefløden lidt ad gangen, og varm derefter massen op til 80 grader hvor den legerer, - ikke over 80 grader.
- Hæld massen i en skål og sæt den på køl til den er helt afkølet, 4 grader.
- Hæld derefter den iskolde masse på en ismaskine og kør til massen er lidt tykkere end softice.
- Fordel ismassen i en bøtte og stil den i fryseren til isen skal spises.
Noter
Derefter køler vi ismassen ned i vores Blast Chiller, der sørger for en hurtig og effektiv nedkøling.
Den helt almindelige metode med håndmixer, opvarmning i gryde og nedkøling i køleskab fungerer selvfølgelig fuldstændig lige så godt, der tager nedkølings processen bare længere tid.
Pingback: Den bedste brownie med nødder – Gourministeriet
Jeg elsker simpelthen vanilje, og vil gerne selv prøve at lave min egen is, så tak for denne